четвъртък, 2 май 2024 г.

Отровиха украински участник в преговорите с Русия

Снимки: интернет

След като участник в украинската украинската делегация за преговори с Русия беше убит в началото на март, сега се разбира, че друг е станал жертва на отравяне, но е оцелял. За Рустем Умеров се твърди, че е бил отровен, а Денис Киреев, според източниците на изданието, е бил убит „по недоразумение“, пише „Инсайдър“.

Трима източници от двете страни, са казали пред „Инсайдър“, че Умеров е бил отровен през март в Киев. Той е оцелял и вече се чувства добре. Един от източниците твърди, че заедно с Умеров са били отровени и други хора, но според него „това не е новичок“, който е отровил Сергей Скрипал и Алексей Навални.

Според украинския източник на журналистите украинските власти сега разследват покушението срещу Умеров.

Изданието отбелязва, че през март в руските медии, свързани с Кремъл, започна кампания срещу Умеров – той беше обвинен, че е „агент на САЩ“ и уж забавя преговорния процес. Източникът, който е запознат с членовете на украинската делегация, смята, че инцидентът с Умеров може да е причината през март преговорите да преминат за известно време в онлайн режим. Източник от руска страна обаче казва, че преходът към дистанционен формат е свързан с логистични трудности – за украинците е било трудно и опасно да летят на срещи в Беларус. Умеров не е открит за коментар.

Източник: segabg.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html