сряда, 8 май 2024 г.

Кличко: Киев е обкръжен

Снимки: БГНЕС
„Намираме се на границата пред хуманитарна катастрофа“, каза кметът на украинската столица Виталий Кличко. „Киев е напълно обкръжен и евакуацията на цивилното население на практика е невъзможна, защото всички пътища са блокирани“.
Бившият световен шампион по бокс в тежка категория добави: „Ние се намираме на границата пред хуманитарна катастрофа… В момента имаме ток, вода и парно по домовете си. Но инфраструктурата е напълно разрушена и не е възможно да се доставят храни и лекарства“, заяви още Кличко.
„Нашият призив към всички е: подкрепете Украйна, заедно сме силни. Всеки украинец се гордее, че е независим, горд е, че е украинец, а ние се гордеем, че имаме своя собствена държава“, каза още Кличко, цитиран от „Гардиън“.
Взривове се чуват рано тази сутрин в украинската столица и в Харков, съобщи Държавната служба за специални комуникации, цитирана от „Ройтерс“. В Киев бе спокойно в продължение на няколко часа преди взривовете, посочи в „Телеграм“ службата за специални комуникации.
Украинската агенция УНИАН предаде по-рано през нощта, че по данни на  Държавната служба за специални комуникации в посока към Украйна летят изтребители от Беларус. Информацията не е потвърдена от други източници.
УНИАН съобщи и че тази нощ ракета е уцелила жилищна сграда в центъра на Чернигов. Разразил се е пожар и пламъците са обхванали два етажа. Засега не е известно колко души са пострадали.
Командването на украинските сухопътни сили посочи във „Фейсбук“, че друг украински град – Житомир, е бил ударен от снаряди през нощта, предаде „Ройтерс“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html