сряда, 8 май 2024 г.

Костадинов: Управлява ни един нов ГЕРБ

Снимки: интернет
„Когато властта започне да се страхува от собствения си народ, то тя вече няма право да управлява“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в студиото на Нова телевизия в отговор на вчерашното изявление на вътрешния министър Бойко Рашков, че МВР има информация криминални елементи да се включат в протеста, организиран пред Министерски съвет от партията му.
„По същия начин мога да кажа, че има криминални елементи във властта. Това е дежавю, същото говореше и предишния вътрешен министър Младен Маринов преди три години“, заяви Костадинов.
Думите и на Рашков, и на Лена Бориславова Костадин Костадинов възприема като политическа атака, която показва единствено страх. Страхът е от собствения народ, а Костадинов е убеден, че българите са много изнервени от всичко, което се случва. Затова и на протеста „всичко е възможно“ да се случи. Домакинът на Министерски съвет обаче да излезе и да покани гневните и изнервени хора да им обясни, поиска лидерът на „Възраждане“ и попита „аз как мога да спра хората“.
В момента ни управлява един нов ГЕРБ, смята Костадинов, а управлението на държавата е агресивно в момента, то чупи държавата.
На въпрос какво иска точно протеста лидерът на „Възраждане“ заяви, че протестът е срещу зеления сертификт, а темата продължава да е актуална, въпреки че реално не се иска такъв сертификат на много места, няма реален контрол и темата е била смачкана, но това е станало заради медиите. Милиона хора продължават да си плащат да ходят на работа и на много места се иска зелен сертификат, заяви Костадинов и допълни: „Ако мярката е безсмислена защо тогава продължава да действа.“
Костадинов изложи и кардиналната си цел: „Аз искам да счупя това управление, не искам държавата да се управлява от чужди посолства, не искам да ни управляват хора, които водят чужди посланици със себе си като бавачка, искам да ни управляват хора от гледна точка на националния интерес, а не на собствения“.
На въпрос дали не се страхува протестът на партията му да бъде употребен политически, Костадинов увери, че не е така и заяви, че „ние трябва да направим всичко, за да внушим най-накрая, че не ние сме слуги, а властта е слуга на народа“. Той увери, че реалната му цел е предсрочни избори и действията на партията му са насочени към падане на тази власт. Според Костадинов в момента тече една симулация за смяна на главния прокурор и всъщност управляващите партии нямат никакво намерение да сменят Иван Гешев. „Има сделка, тече задкулисие, както винаги досега в нашето куклено шоу, наречено българска политика“, убеден е Костадинов. Като доказателство за това той посочи, че вече два месеца внесеният законопроект на „Възраждане“ не е погледнат, а той позволява смяна на Иван Гешев с обикновено мнозинство.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html