понеделник, 6 май 2024 г.

Португалци препънаха „Барса“, „Юнайтед“ е на 1/8-финал в ШЛ

Снимки: Sports.ru
Шави Ернандес дебютира в Шампионската лига начело на „Барселона“ с равенство 0:0 с прекия конкурент за второто място в група Е „Бенфика“.
Домакините имаха преимущество през повечето време и изпуснаха редица положения, а гол на Роналд Араухо беше отменен заради засада. В 94-тата минута гостите можеха да решат всичко, но резервата Харис Сеферович пропусна сам срещу Тер Щеген.
„Пропуснахме добра възможност да се класираме, но трябва да гледаме напред. Ще имаме нов шанс в Мюнхен и трябва да се възползваме. Бенфика дойде за 0:0 и го постигна. Видях хубави неща и това ме прави оптимист. Липсваше ни само гол и това е жалко. В крайна сметка обаче смятам, че играхме добре“, заяви Шави. „Искам отборът да бъде горд и да се наслаждава на играта и на тренировките. Винаги така съм гледал на нещата – полезно е, когато играчите не са отегчени, а се забавляват. Аз съм позитивен човек. Обичам забавлението, когато то има за цел да ни направи по-силни и да побеждаваме“, допълни специалистът.
След подялбата на точките „Барселона“ е втори в класирането със 7 точки, а „Бенфика“ е трети с 5. В другия мач от групата „Байерн“ (Мюнхен) победи с 2:1 „Динамо“ (Киев). Баварците са лидери с 15 точки, а украинците са последни с 1. „Барселона“ ще се опита да се класира за елиминационната фаза на турнира за 18-и пореден сезон, но на 8 декември ще има трудната задача да вземе поне точка от „Байерн“ и да разчита „Динамо“ да победи „Бенфика“.
В мач от Група F „Манчестър Юнайтед“ потегли успешно в първия си мач след уволнението на Оле Гунар Солскяер и победи „Виляреал“ с 2:0 като гост в Шампионската лига. С голове на Кристиано Роналдо и Джейдън Санчо, „червените дяволи“ взеха важни три точки и си осигуриха място в директните елиминации.
„Това бе огромен успех за нас. Последните месеци не бяхме дори близо до нужното ниво. Нуждаехме се от този резултат заради себе си, но и заради феновете ни. Знаем колко тежко им бе напоследък. Но трябва да направим така, че това да е само началото. Един срещу друг застанаха два отбора, които искаха победата, никой не искаше да загуби. Смените ни помогнаха да натиснем в края. Представянето ни през второто полувреме бе много силно“, коментира защитникът на „червените дяволи“ Хари Магуайър.
Всички резултати:
Група E:
„Динамо“ (Киев) – „Байерн“ (Мюнхен)  1:2
„Барселона“ – „Бенфика“  0:0
Група F:
„Виляреал“ – „Манчестър Юнайтед“  0:2
„Йънг Бойс“ – „Аталанта“  3:3
Група G:
„Лил“ – „РБ Залцбург“  1:0
„Севиля“ – „Волфсбург“  2:0
Група Н:
„Челси“ – „Ювентус“  4:0
„Малмьо“ – „Зенит“ (Санкт Петербург) 1:1

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html