неделя, 5 май 2024 г.

ЦСКА преговаря с футболист на „Порто“

Снимка: telegraph.bg
ЦСКА е в напреднали преговори с много сериозно трансферно попълнение, пише в. „Мач Телеграф“. Става дума за настоящия играч на „Витория“ (Гимараеш) Микел Агу.
Той има договор до лятото с португалския клуб, като опциите са две. 28-годишният нигериец е дал желанието си да премине на „Армията“, но ако ЦСКА плати исканата от „Гимараеш“ сума, футболистът ще може да дойде при „червените“ още през зимата. В противен случай трансферът ще стане факт през лятото. По-възможно е обаче от „Витория“ да склонят на някаква малка компенсация, стига да приберат нещо, отколкото да останат с празни ръце след края на договора през лятото.
Агу е юноша на „Порто“ и дори има два мача за португалския колос в елита през сезон 2013/14. През лятото на 2015 г. е пратен под наем в друг голям европейски тим – „Брюж“, като там изиграва два двубоя. „Порто“ праща Агу също така под наем в „Бурсаспор“ и „Витория“ (Сетубал). През 2019 г. договорът му с „драконите“ изтича и той преминава като свободен агент в настоящия си тим „Витория“. През есента на 2019 г. играе в 5 от шестте двубоя на отбора си от групите на Лига Европа, включително в двата мача с „Арсенал“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html