вторник, 7 май 2024 г.

Зверев спря Джокович и ще играе за титлата в Торино

Снимки: cleanbowled.in
Александър Зверев достигна до заключителния сблъсък на Финалите на ATP в Торино, след като триумфира в три сета над първия в схемата Новак Джокович – 7:6(4), 4:6, 6:3.
И двамата опоненти демонстрираха отличен тенис, но в заключителния сет по-добрата физическа кондиция на германеца се оказа решаваща и той успя да спечели своя пети двубой срещу сърбина от началото на сезона.
Опонент на Зверев в утрешния финал ще бъде защитаващият титлата Даниил Медведев, който няколко часа по-рано елиминира Каспър Рууд.
Асовете бяха 15/14 в полза на Джокович, но въпреки това Зверев бе по-резултатен на сервис (71/65), като в същото време германецът пласира повече уинъри (35/27) и допусна по-малко непредизвикани грешки (24/29). Успеваемостта на двамата опоненти по отношение на реализираните точки за пробив бе напълно идентична – една от четири (25%).
След срещата Ноле отговори уклончиво на въпроса дали ще играе на Australian Open. Както вече ви информирахме, неваксинирани играчи няма да бъдат допускани, а първата ракета в света многократно отказва да каже дали е с игла. „Ще видим. Не съм говорил с Тенис Австралия по този въпрос. Чаках новини. Сега всичко е известно, така че ще видим…“, лаконичен бе сърбинът, който е деветкратен шампион в Мелбърн.
Източник: tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html