неделя, 28 април 2024 г.

Меси с първи гол във френското първенство

Снимки: АР; Туитър
Лионел Меси вкара първия си гол за ПСЖ във френското първенство при успеха с 3:1 над „Нант“. Досега той се беше разписвал само в Шампионската лига – срещу „Манчестър Сити“ и „Лайпциг“. С успеха столичани увеличиха аванса си на върха във Франция на 13 точки. Те имат 37, Ланс – 24.
„Много съм щастлив, че вкарах гол, имах нужда от това. И в този мач, и в предишните, пред мен се откриха доста възможности. Важното е, че успях да вкарам в първенството”, сподели аржентинецът.
Мбапе изведе ПСЖ напред още във втората минута. В 65-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Тогава Кейлор Навас получи директен червен картон за нарушение срещу Людовик Бла. „Нант“ натисна и изравни чрез Рандал Коло Муани в 76-ата минута. Малко по-късно обаче Денис Апиа си вкара нелеп автогол за 2:1. А в 87-ата минута Меси стреля извън наказателното поле за 3:1.
„Показахме не само характер, но и качествена игра, особено през първото полувреме. Целият отбор бе на ниво, благодарение на което Меси, Мбапе и Неймар се развихриха. Жалко е, че не вкарахме повече през първото полувреме. Меси е страхотен, най-добрият играч на света. Той знае как да се справи с трудностите, как да издържи. Добре е, че вкара“, коментира треньорът на ПСЖ Почетино.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html