понеделник, 13 май 2024 г.

Герджиков: Партията на Кирил Петков е инженерен проект на Радев

Снимка: Нова тв

АНТЕНИ

Партията на Кирил Петков е инженерен проект на Румен Радев. Познавам Кирил Петков, той направи гаф с Конституцията, но е човек с качества. При балотажа нещата се променят напълно. Нашата цел бе да стигнем до балотаж и това е факт. Това обяви пред Нова телевизия проф. Анастас Герджиков, който ще е опонент на Румен Радев в неделя на балотажа за държавен глава.

Според него ако служебният вътрешен министър Бойко Рашков продължи да е министър и в редовен кабинет, ще е истински скандал. По време на нашите обиколки из страната се срещнах с хора, които бяха ужасени от репресиите на г-н Рашков. Това не бяха някакви бандити, а най-обикновени хора, които наистина бяха уплашени.

„На първи тур целта беше да има балотаж и да стигнем до него. Преди месец агенциите предполагаха, че Радев ще бъде с подкрепа повече от 53%. Това не се случи. След първи тур нещата се променят напълно. Имаше 23 кандидат-президентски двойки. Техните избиратели трябва да се преориентират и да изберат някой друг”, коментира проф. Анастас Герджиков.

Казаното от подалия оставка като шеф на изборния щаб на БСП Кристиян Вигенин показва кризисен пиар. Той се опитва да замаже казаното от председателя на партията Корнелия Нинова вчера при подаването на оставка – че основната цел на Радев през последната година бе да обезсили партиите. Радев наистина го показа и аз го казвам, без да познавам задкулисието. Казвам какво мисля и го казвам честно и отговорно“, коментира проф. Герджиков.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html