неделя, 28 април 2024 г.

Скандал за 50 000 лева провалил Лозан Панов

Кадър: БТВ

Кандидатурата на Лозан Панов за президент се оказа пълен провал и причината за това е махленски спор за пари, съобщава вестник „Галерия“.

От „Демократична България“, които подкрепиха бившия съдия номер 1 в борбата му за най-високия държавен пост, са отказали да инвестират сериозна сума в кампанията му. Първоначалната договорка е била поне 100 000 лева да бъдат дадени за реклама на двойката Панов-Моасе в медиите. Впоследствие обаче по неясни причини Христо Иванов и компания решават да пренасочат голяма част от парите за промотиране на кандидатите за народни представители на ДБ.

Така за Лозан Панов и неговото вице останали само 50 000 лева, които не стигнали за нищо. Общо „Демократична България“ е дала над 340 000 лева за реклама в медиите, като лъвският пай е отишъл в социалните мрежи за подсилване на клиповете на Христо Иванов. ДБ е номер 1 сред партиите и коалициите по похарчени пари, а резултатът е плачевен – пето място на парламентарните избори и на косъм от 10-процентната бариера.

Пиарът на Лозан Панов Ивет Добромирова директно обвини „Демократична България“, че не е дала никакъв принос, включително и финансов, за катастрофалното представяне на Панов на президентските избори. „Още в самото начало на кампанията стана ясно, че 60% от избирателите на ДБ подкрепят Румен Радев още на първия тур. Това се знаеше от социологическо проучване сред „десните“ избиратели. Атанас Атанасов го каза и по този начин спъна кампанията на Лозан още от нейния старт“, коментира Добромирова в социалните мрежи.

Въпросният бюджет от 50 000 лева е станал причина още в самото начало Панов и най-приближените му да откажат всякаква помощ от членовете на инициативния комитет, който издигна кандидатурата му за президент. След като научил за финансовата секира, Панов казал пред членовете на „Правосъдие за всеки“, че сам ще определя как да води кампанията, сам ще избира посланията си и сам ще решава с кого да се среща и как и кога да се показва в медиите и социалните мрежи. Панов отхвърлил всякакви възможности за съдействие от страна на своите поддръжници.

„Поискахме обяснение. Беше ни казано, че посланията сам ще си ги готви, че посещенията в страната ще ги прави заедно с местни представители на ДБ, че ще разчита основно на своята пиарка (Ивет Добромирова). Разбрахме, че предизборен щаб няма да има, а ИК бе предсрочно освободен. Добре че това се случи в самото начало на кампанията. Тогава това донесе разочарование, че с такъв ИК наистина имаше надежда да се стигне до балотаж, но и облекчение, че изведнъж се върнахме към обикновения ни начин на живот. Цялата кампания, която видяхме, беше изцяло организирана, проведена и изговорена от самия кандидат без участието и помощта на ИК“, коментира Пепи Кънчев от „Правосъдие за всеки“.

Източник: в-к „Галерия“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html