неделя, 28 април 2024 г.

Еквадор класира Аржентина

Снимки: БГНЕС, Интернет
Аржентина се класира за финалите на световното първенство по футбол в Катар догодина. Меси и компания завършиха 0:0 с Бразилия в квалификация от зона Южна Америка. Двубоят не предложи блясъка, който всички очакваха. На терена често прехвърчаха искри и нервите властваха. Отборът на Тите вече е в серия от 15 квалификационни мача без поражение.
„От самото начало играхме за победа. Опитахме се да покажем добър футбол, но най-важното е, че не загубихме. Очаквахме точно това – затворена игра и труден мач. Здрав съм, иначе нямаше да играя“, каза след срещата Лео Меси, който през ноември пропусна два мача за ПСЖ заради травма.
Класирането на „албиселесте“ за Катар стана и благодарение на Еквадор, който победи с 2:0 Чили. Загуба претърпя и Уругвай с 0:3 от Боливия, а Колумбия и Парагвай завършиха 0:0.
Аржентина е без загуба в 27 поредни мача. До края на квалификациите в зона Южна Америка има още четири кръга, а сигурни участници за световното първенство за момента са само първите два отбора – Бразилия и Аржентина.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html