неделя, 12 май 2024 г.

Стивън Джерард е новият треньор на „Астън Вила“

Снимка: Ройтерс

Стивън Джерард е новият мениджър на „Астън Вила“, потвърдиха официално от клуба. Бирмингамският клуб не обявява за колко време е договорът на Джерард, който се завръща във Висшата лига, но вече като треньор. За Джерард това е второ назначение като старши-треньор, след като води „Рейнджърс“ в продължение на три години.

С шотландския гранд успя да спечели веднъж титлата – през миналия сезон, нарушавайки доминацията на „Селтик“ от девет поредни триумфа. Джерард пристига на „Вила Парк“ като заместник на Дийн Смит, който бе уволнен заради слаби  резултати. Бирмингамци се намират в серия от пет поредни поражения във Висшата лига, където са само на две точки от зоната на изпадащите.

В края на септември „Вила“ отпадна и от Купата на лигата – след загуба от „Челси“ след изпълнение на дузпи. 41-годишният Стивън Джерард е една от най-големите легенди на „Ливърпул“, за който записа 710 мача. Очаква се новият мениджър да дебютира в домакинството на „Брайтън“ след паузата за националните отбори, а в средата на декември идва и гостуването на „Анфийлд“, където всички ще очакваме да видим каква ще бъде реакцията на феновете.

„Астън Вила“ е клуб с богата история и традиции в английския футбол и аз съм изключително горд да стана неговият нов главен треньор“, заяви Стиви Джи. „В разговорите ми с ръководството стана ясно колко амбициозни са плановете им за клуба и с нетърпение очаквам да им помогна да постигнат целите си“, допълни специалистът. „Бих искал да изразя искрената си благодарност към всички, свързани с „Глазгоу“, че ми дадоха възможността да управлявам такъв емблематичен футболен клуб. Спечелването на рекордната 55-а титла в лигата винаги ще заема специално място в сърцето ми. Бих искал да пожелая на играчите, персонала и привържениците всичко най-добро за в бъдеще“, завърши новият мениджър на „Астън Вила“.

Източник:  webcafe.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html