петък, 10 май 2024 г.

Спиращи дъха хотели върху скали

снимки: CNN

Когато става въпрос за това какво прави един хотел наистина грандиозен, разположението е голям плюс. Тогава не може да има съмнение, че някои от най-спиращите дъха имоти се случва да са кацнали драматично на върха на скали.

Завладяващите гледки, независимо дали е океан, планина или долина, в съчетание с доза тайнственост, придават на тези хотели безкрайна привлекателност – не е чудно, че са сред най-желаните места за настаняване в света.

„Имотите на скали поставят отметка в квадратчетата за всичко, което искате от хотелския престой“, казва Джош Александър, съветник в туристическа компания в Ню Йорк. „Те са романтични, мистични и обикновено много луксозни. В буквален и в преносен смисъл се чувстваш сякаш си на върха на света.“

Това са хотели, за които си струва да мечтаете, дори ако пандемията означава, че престоят ви не е в обозримото бъдеще. От Доминика и Биг Сур до крайбрежието на Амалфи и Санторини, тук са някои от най-вълнуващите, вдъхновяващи и предизвикващи завист хотели на скали в света:

Secret Bay, Доминика

В непокътнатата карибска островна държава Доминика, този бутиков курорт от вили е разположен на върха на висок нос сред буйна тропическа гора и гледа към морето. Всички помещения разполагат с кухни, вътрешни и външни кътове за сядане и басейни.

Има гледка към океана от почти навсякъде в имота, включително от ресторанта на открито и от спа центъра в стил дървена къща. Гостите могат да се насладят на многобройни дейности на сушата и по море – включително лов на лъвска риба, гмуркане в Шампанския риф и пешеходен туризъм по най-дългата пътека в Карибите.

Ангама Мара, Кения

Кацнал на 1000 фута над Масаи Мара, Ангама Мара е на ръба на Голямата рифтова долина и предлага панорами към равнините, които се простират наоколо. Името на лагера е вдъхновено от думата на суахили за „окачен във въздуха“.

Хотелът служи и като сцена за филма от 1985 г. „Извън Африка“. Гостите могат да се на сладят както на пешеходни разходки, така и на сафарита. Удобствата включват фотографско студио, фитнес център, художествена галерия, плувен басейн с дължина 40 фута и студио, където местните жени масаи изработват предмети по поръчка.

Monastero Santa Rosa Hotel & Spa, Амалфи, Италия

В миналото манастир, датиращ от 17-ти век, семейният Monastero Santa Rosa се придържа към скалата с изглед към Тиренско море и залива на Салерно.

С 20 стаи, той разполага с инфинити басейн, пет нива от озеленени градини, препълнени с бугенвилии, ресторант със звезда Мишлен и множество открити павилиони. СПА центърът е най-добрият на брега на Амалфи и предлага процедури с използване на местни билки и растения, докато живописните градове Амалфи, Позитано и Равело са на 20 минути с кола или лодка.

Grace Auberge Resorts Collection, Санторини, Гърция

Разположен високо на калдерата на Санторини, в село Имеровигли в северозападната част на острова, белосаният хотел Grace е идеално място да се насладите на най-завладяващите изгреви и залези в Егейско море.

Имотът разполага със салон с изглед към морето, красив инфинити басейн, висок клас средиземноморски ресторант и студио за йога и пилатес. За разкош, гостите могат да резервират вилата с две спални, която разполага с просторна открита тераса със собствен басейн, както и частна СПА зона с отопляем вътрешен басейн.

Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort, Оман

Извисяващ се на 6000 фута над морското равнище върху криволичещия ръб на каньон, Anantara Al Jabal Al Akhdar – на арабски „зелена планина“ – е с изглед към скалистия планински пейзаж на Оман. Това е район, който принц Чарлз и покойната Даяна, принцеса на Уелс, посетиха през 1986 г., за да видят драматичната красота от първа ръка.

Курортът разполага със 115 стаи, инфинити басейн на ръба на скалите, шест ресторанта и СПА център с хамам. Гостите могат да се разхождат през долини, да гледат звезди, да карат планинско колело или да посетят древни планински селища и близки исторически забележителности.

Дворецът на Рийд, Мадейра, Португалия

Разположен на скала над пристанището на Мадейра, Дворецът на Рийд е заобиколен от десет акра субтропични градини и предлага обширна гледка към Атлантическия океан от всяка от своите 158 стаи.

Един от трите плувни басейна на курорта е в основата на скалата и има платформа на морското равнище, така че гостите да могат да скочат направо в океана. Италианският ресторант също има морски панорами и е особено живописно място, където можете да се насладите на залеза на острова.

Cliff House, Ардмор, Ирландия

Разположен на югоизточното крайбрежие на Ирландия в рибарското селище Ардмор, хотелът с подходящо име Cliff House е на ръба на блъф, който гледа към просторите на залива Ардмор и отвъд него.

Спа центърът разполага със стаи и зона за релаксиране след лечение, които сякаш се реят над залива. Отличният ресторант със звезда Мишлен сервира съвременна ирландска кухня, а хотелът е чудесна база, от която да разгледате близките села, както и град Корк, на по-малко от час път с кола.

Post Ranch Inn, Калифорния

Post Ranch Inn, любимо убежище за известните от Холивуд, се намира на 1200 фута над Тихия океан. Гостите могат да се насладят на гледката и на звука на разбиващи се вълни, спиращи дъха залези и спокойна атмосфера, където дните са изпълнени с живописни преходи, релакс край басейна или отдаване на спа процедури (което се случва в средата на гората).

Вечерята в остъкления ресторант Sierra Mar на имота е преживяване, подобно на плуване в небето. Хотелът е достъпен с кола, но за гостите, идващи от Южна Калифорния, е осигурен алтернативен маршрут поради скорошна ерозия по магистралата.

Източник: CNN

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html