петък, 10 май 2024 г.

10 луксозни хотелски стаи, където да спите на открито

снимки: CNN

През изминалата година и половина се научихме да оценяме всеки миг на открито. Всички заслужаваме малко глезотии, след като преминахме през вълните на пандемията и нямаме търпение да се върнем към пътуванията с малко по-отворен мироглед към приключенията. За любителите на природата ви представяме хотелски стаи, където всъщност можете да спите в легло, но на открито.

И независимо дали искате да планирате пътуване до един от най-големите и оживени градове в Америка, да избягате в лазурните води на Карибите или да разгледате саваните на Кения, ние намерихме опция за всеки тип желания.

Началните цени са в щатски долари на вечер.

Amangiri, Каньон Пойнт, Юта

Постоянен любимец на знаменитостите (Кайли Дженър и Джъстин Бийбър са скорошни гости), този минималистичен курорт в пустинята Юта е популярен и сред любителите на уединението и свръхлукса. Въпреки че всяка стая тук е разкошна (с подходяща цена), нито една не съответства на елегантността на Girijaala Suite.

На над 3500 квадратни фута, стаята може да се похвали с голям частен басейн, широка тераса с изглед към величествени скални образувания, и звездата на шоуто – небесен салон, където гостите могат да легнат за през нощта под ясното небе на Юта. Но не се притеснявайте, ако ви стане студено: интериорът на стаята има уютно голямо легло и дълбока вана, за да ви помогне да се стоплите.

Цените започват от $4700 за Girijaala Suite.

Ngala Safari Lodge, Южна Африка

Кой казва, че спането в къщички на дървета е само за деца?

В този имот на границата на националния парк Крюгер гостите могат да резервират една нощувка в къща на дърво на четири нива, за да се доближат още по-близо до животните, които обикалят из парка. И разбира се, това не е обикновена структура: къщата е изцяло самоподдържаща се със слънчево захранване, система за събиране на сива вода и система за канализация от био-скалени камъни.

Има и множество опции за спане в къщата на дървото, включително платформа за сън с прибиращ се тента на последния етаж, както и покрито, устойчиво на атмосферни влияния голямо легло на третия. Просто не очаквайте да публикувате на живо във вашите социални медии от тук: къщата на дървото е разбираемо извън мрежата, така че гостите да могат да се насладят на магията на околността.

Цените започват от $600 на вечер.

Beverly Wilshire, Бевърли Хилс, Калифорния

Разположен на едно от най-тежките кръстовища – Wilshire Boulevard и Rodeo Drive – в район, който вече е известен със своите луксозни пазарувания и пренасищане от знаменитости, Beverly Wilshire е магнит за богатите и известни от откриването си през 1928 г.

Това, което може да бъде изненадващо, е, че едно от най-добрите места за глемпинг в града всъщност се намира на покрива на хотела. Гостите, които резервират апартамента Veranda, ги очаква сериозна изненада.

До стаята се стига не само чрез скрит вход зад стълбище от ковано желязо, но има и тераса с площ от 2100 квадратни фута с невероятна гледка към Холивудските хълмове. В средата на този частен градски оазис е 10-футова палатка, с кристален полилей, мраморни лампи и кожени килими. В град, пълен със звезди, това може да е най-добрата ви възможност да ги видите.

Цените започват от $3500 на вечер за апартамент Veranda.

La Valise Tulum, Мексико

Ако не можете да решите дали предпочитате да спите на закрито или на открито, защо не резервирате стая, която ви позволява да правите и двете в едно легло?
Това е определящата характеристика на Master Suite в този бутиков имот в Тулум. Леглото може да се разтегли на балкона с изглед към Карибско море за една нощ под звездите или да се навие за по-лично преживяване.

Не е изненадващо, че тази стая е много популярна, като резервациите често се правят цяла година предварително.

Други възможности за спане на открито в хотела – може би по-подходящи за дрямка – включват прохладни хамаци и шезлонги на плажа. Хотелът може също да организира проучвания на красивите околности на полуостров Юкатан, включително експедиции за гмуркане с шнорхел и круизи по залез на луксозна яхта.

Цените започват от $566 на вечер за Master Suite.

Amanruya, Турция

Сгушен между маслинови горички на брега на Егейско море, този спокоен курорт на полуостров Бодрум е идеален за всеки пътник, който иска да прекара целия ден на открито. Всички стаи тук са свободно стоящи, огромни конструкции, но тези, които искат да общуват с природата, трябва да резервират павилиона на басейна с изглед към градината.

Не само стаята с площ от 800 квадратни фута е заобиколена от буйните зелени площи на курорта, но има и пергола с голям диван, който може да се преобразува за нощувка.

Ако можете да се откъснете от апартамента си, други приключения на открито, които хотелът предлага, включват пикници на яхтата им и посещения на древни архитектурни обекти като Ефес.

Цените започват от $1131 за стаята Pool Pavilion.

Four Seasons Resort & Residences Anguilla, Ангуила

Може да няма място на Земята, по-добро за дрямка на открито от Карибите, с неговите бели пясъчни плажове, нежен сърф и спокоен ритъм.

И едно от най-елегантните и уютни легла на открито е в курорт на залива Барнс, по-специално в неговата зашеметяваща вила с пет спални на брега на морето. Масивният дом разполага с над 3000 квадратни метра открито пространство, включително частен басейн и шезлонг, идеален за следобедна дрямка или заспиване през нощта под шума на вълните.

Другите удобства включват спа процедури във вилата, опция за частен готвач, който да готви във вашата кухня, и специален асистент, който да резервира всичките ви екскурзии. Но най-добре е да резервирате стаята по-рано. Тази желана резиденция е любима на завръщащите се гости и често се резервира месеци предварително.

Цените започват от $6,650 за вилата.

Las Ventanas al Paraiso, Baja California, Мексико

В този известен курорт на полуостров Баха Калифорния в Мексико всеки, който резервира апартамент или вила с тераса на покрива, може да избере вълшебна нощ, прекарана на открито. Изживяването на хотела – Sleeping Under the Stars има за цел да запознае гостите с тъмното небе и невероятното наблюдение на звезди, с които районът е известен.

Услугата включва настройка на легло с балдахин, шампанско, цветя и, естествено, телескоп за забелязване на любимите ви съзвездия. Други луксозни детайли в стаята включват частни басейни с безкрайни ръбове, ръчно издълбани мебели и перфектна гледка към морето на Кортес. И ако искате да направите пътуването изключително специално за вашата половинка, свържете се с рецепцията. Има цял „отдел за романтика“, който да ви помогне да планирате.

Цените започват от $250 за преживяването Sleeping Under the Stars, а апартаментите започват от $1200.

ol Donyo Lodge, Кения

Не е чудно, че всичките седем апартамента в този малък хотел в Chyulu Hills разполагат със звездно легло на покрива. Ниското светлинно замърсяване и глобалната позиция на хижата означават, че можете да видите съзвездия както в Северното, така и в Южното полукълбо.

Всяка външна „спалня“ включва голямо легло с балдахин и мрежа против комари, плюс тераса с гледка към акациевите гори или равнините близо до планината Килиманджаро.

Стаите са идеални и за дневни дейности на открито. Има частни басейни за гмуркане, шезлонги и външни душове. Истинските любители на звездите могат да се възползват и от мощния телескоп Celestron на хотела за още по-близки изгледи на планетите и съзвездията, както и от 5D камерите на Canon за снимки с висока разделителна способност на нощното небе.

Цените започват от $750 на човек на вечер.

The Point, Ню Йорк

Този имот някога е бил „страхотен лагер“ за Уилям Ейвъри Рокфелер II и голяма част от този блясък от 30-те години остава. Една от най-фотогеничните стаи в имението от 75 акра е The Boathouse с площ от 1200 квадратни фута и с обвиваща се палуба, гледаща към спокойното езеро Саранак.

Вътре има висок сводест таван, каменна камина и гигантско легло с балдахин, но голямата палуба е дом на две висящи единични легла, които са идеални за дрямка след разходка с лодка или спокойна нощна почивка. Тази стая е най-желаното място в имота. Хотелът препоръчва да се обадите около шест месеца предварително, за да резервирате.

Цените започват от $3900 на вечер за Boathouse.

Wilderness Safaris Jao Camp, Ботсвана

 

Докато предложенията на някои хотели на открито са подсилени от много удобства, това преживяване в делтата на Окаванго клони към другата посока. Звездното легло в Jao Camp е без излишни неща: обикновена повдигната платформа от 258 квадратни фута, покрито с мрежа против комари легло и няколко удобни фотьойли.

Той също така се намира на 20 минути от основната част на лагера, за да позволи на гостите да се потопят в пустинята. Но ако луксът е по-скоро вашата скорост, лагерът предлага и това. Всеки гост, който резервира вила, ще има достъп до собствен автомобил, водач, готвач и иконом.

Цените започват от $2,999 на човек на вечер.

Източник: CNN

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html