сряда, 8 май 2024 г.

Саша Зверев: Григор играе на много високо ниво

Снимки: Фейсбук
Александър Зверев се изказа много ласкаво за Григор Димитров след 1/8-осминафиналите на Мастърса в Париж. Сблъсъкът между двамата определено има всички основания да претендира за „Мач на турнира“, като в крайна сметка германецът се наложи със 7:6(4), 6:7(3), 6:3 след почти три часа на корта.
Статистиката показва, че хасковлията е спечелил повече точки в сблъсъка спрямо своя съперник. От 211 разиграни точки Димитров има на своята сметка общо 106, докато за Зверев бройката е 105, и макар разликата между двамата да не е голяма, тази статистика е добър атестат за това колко изравнени бяха силите в осминафиналната среща. С успеха олимпийският шампион увеличи серията си от поредни победи на седем, като в същото време записа трети последователен успех над Димитров.
 „Това беше наистина невероятен мач. Григор играе на много високо ниво и трябваше да дам абсолютно всичко от себе си, за да го победя. Мисля, че се получи страхотен мач, който беше много равностоен и везните можеха да се наклонят и в двете посоки, особено в третия сет. Много съм доволен от начина, по който се развиха нещата“, каза световният №4 в интервюто след двубоя.
Всички 1/4-финали в Париж:
Дъкуорт – Хуркач
Джокович – Фриц
Гастон – Медведев
Зверев – Рууд

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html