вторник, 7 май 2024 г.

Гришо излиза срещу олимпийския шампион в зала „Берси“

Снимки: Интернет
Григор Димитров ще се изправи срещу четвъртия поставен в схемата на Мастърса в Париж Александър Зверев в сблъсък от 1/8-финалите.
24-годишният германец сломи съпротивата на сърбина Душан Лайович във втория кръг. Олимпийският шампион от Токио 2020 спечели с 6:3, 7:6(5) и продължава напред. Това бе и първи мач в надпреварата за Саша, който почиваше на старта. Победата е 26-а за него в последните му 28 мача като в този период той спечели олимпийската титла, Мастърса в Синсинати и АТР 500 турнира във Виена през миналата седмица. 19 от тези 26 успеха дойдоха в по два сета.
Това ще бъде четвърти сблъсък между Димитров и Зверев, като до момента германецът има две победи, а българинът една. Двамата обаче не са се срещали от 2016 г. насам. Двубоят им е четвърти в програмата на Централния корт, която започва в 12:00.
„Щом се събудих тази сутрин, бях много изтощен. Имах нужда от още няколко часа почивка, но си казах, че трябва да се справя, независимо от ситуацията. След първия сет бях недоволен и започнах да се изнервям, но използвах това в правилната посока. Щом спечелих втората част вече бях достатъчно стабилен, открих ритъма, придвижвах се чудесно“, коментира първата ни ракета след успеха над Карен Хачанов във втория кръг. „В подобно срещи помагат упоритите тренировки, оспорваните мачове и отсъствието на всякакви физически проблеми. Създадох си нужната увереност. Наслаждавам се на играта, защото виждам, че мога да бъда конкурентен. Годината свършва и заради това се опитвам да бъда максимално добър и да приключа подобаващо сезона“, откровен е Димитров.
Източник:  Bnr.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html