неделя, 5 май 2024 г.

„Ливърпул“ продължава без грешка в ШЛ, „Реал“ с гол №1000

Снимки: Туитър
„Ливърпул“ се класира без особени проблеми за осминафиналите на Шампионска лига. Тимът на Юрген Клоп надви с 2:0 „Атлетико“ (Мадрид) в Група B и е първи с пълен актив от 12 т.
„Мърсисайдци“, подобно на мача в Мадрид (3:2) преди две седмици, вкараха два ранни гола, но този път не получиха ответен удар. Причината за това бе директен червен картон за централния защитник на „дюшекчиите“ Фелипе още през първото полувреме. Диого Жота и Садио Мане бяха точни за „мърсисайдци“.
„Изиграхме почти перфектен мач, точно както си го представяхме. Отбелязахме голове в правилните моменти. „Атлетико“ започна доста по-атакуващо в сравнение с първия мач, но ние се защитавахме добре, а Трент направи две невероятни асистенции, трябва да призная“, сподели Клоп.
„Ливърпул започна силно, но ние също. Имахме едно положение за Караско, а след това и корнера на Кореа, когато той не центрира, а опита да вкара. След това падна първият гол за съперника, а след червения картон всичко стана доста сложно. Съперникът изигра много силен мач, а ние не успяхме да покажем това, което искахме. През второто полувреме работихме здраво. Видяхме, че когато играеш организирано и с по-голяма концентрация, може да не получиш гол, дори и с човек по-малко. Отбранявахме се добре и се надявахме да се открие някаква възможност да се върнем в мача, но не се получи. Голът на Суарес бе от засада – минимална, но засада“, призна селекционерът на „Атлетико“ Диего Симеоне.
„Реал“ (Мадрид) победи „Шахтьор“ (Донецк) с 2:1. В 10-ата минута Карим Бензема се възползва от грешка на отбраната и отблизо вкара гол №1000 за „белия балет“ в турнира. В 38-ата минута след пас на Алан Патрик Фернандо изравни. В 61-ата минута Бензема вкара за 2:1 след пас на Винисиус. „Реал“ е начело в класирането с 9 точки, следват „Интер“ със 7, „Шериф“ с 6 и „Шахтьор“ с 1 т.
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ
Група А
„Манчестър Сити“ – „Брюж“ 4:1
„РБ Лайпциг“ – ПСЖ 2:2 
Група B
„Милан“ – „Порто“ 1:1
„Ливърпул“ – „Атлетико“ (Мадрид) 2:0
Група С
„Борусия“ (Дортмунд) – „Аякс“ 1:2
„Спортинг“ – „Бешикташ“ 4:0
Група D
„Реал“ (Мадрид) – „Шахтьор“ (Донецк) 2:1
„Шериф“ – „Интер“ 1:3

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html