понеделник, 6 май 2024 г.

Атанас Атанасов: На Радев му хареса да управлява

Атанас Атанасов, кадър НоваНюз

България в момента е президентска република, а на Румен Радев му хареса да управлява. Това безпокои десните избиратели у нас, сподели в предаването „Офанзива“ по НоваНюз председателят на ДСБ Атанас Атанасов.

„Имаме достатъчно достойни хора, които имат качествата да се изправят срещу Румен Радев в президентската надпревара. Радев се позиционира като противник на корупционните схеми на Борисов, но ние имаме и определени различия с неговите позиции. Ние не знаем неговата позиция относно „Кримската криза“, каза Атанасов.

„Демократи за силна България“ е мобилизирана за участието в предстоящите избори. Нашият коалиционен формат „Демократична България“ също е готов за парламентарните и президентски избори. Ние имаме няколко варианти и когато сме готови ще ги съобщим“, обясни лидерът на ДСБ.

Той добави, че парламентарните избори не трябва да остават в сянката на президентските. „За нас е изключително важно да затвърдим позициите си в парламента, защото там се вземат важните за страната решения. Ние ще се борим да бъдем фактор в следващото Народно събрание”, посочи Атанас Атанасов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html