понеделник, 6 май 2024 г.

„Левски“ прескочи „Марек“, Стоилов с първа победа

Снимки: Dsport

„Левски“ победи без проблеми Марек, като по този начин се класира за 1/8-финалите на турнира за Купата на България. Двубоят на стадион „Бончук“ в Дупница завърши без изненада – 2:0 за „сините“. И двете попадения за столичани реализира Димитър Костадинов преди почивката.

Отборът на Станимир Стоилов тотално доминираше в срещата, като освен двата гола създаде още куп положения, които обаче левскарите не успяха да реализират. Веднъж и гредата спаси домакините след много тежък удар на Радослав Цонев от фаул.

„Задачата, която имахме да минем в следващия кръг, я изпълнихме. Радвам се, че има такива традиционни и исторически клубове като „Марек“. За съжаление нищо не се е променило откакто не съм идвал тук. Имахме добро посрещане от домакините – желая им успех. Трябваше още през първото полувреме да отбележим трети гол и да затворим мача. През втората част свалихме нивото на нашата игра. Като игра, като потенциал можем по-добре и трябва да играем по-добре“, каза Мъри, който записа първа победа след завръщането си на „Герена“. „Една от целите е да продължаваме напред за Купата. Днес също имам доста забележки към нашата игра. Предстоят два мача с лидери в първенството и за нас ще бъде предизвикателство. Една победа над ЦСКА винаги дава допълнително самочувствие. Това ще се опитаме да направим в неделя. Видно е, че ЦСКА са по-добре от нас в игрово отношение и самочувствие. За нас остава да играем с дисциплина и увереност и с левскарския дух“, добави той.

„Винаги е хубаво да вкараш гол, още повече два. Днес е специален ден за мен, след като успях да вкарам първите си официални голове за „Левски“. Подходихме към мача професионално. Можехме да отбележим още голове, но пропуснахме положенията си. Ние сме „Левски“ и излизаме за победа срещу ЦСКА. Трябва задължително да вземем този мач. Най-важният съвет на Станимир Стоилов е да бъдем уверени“, каза героят за „сините“ Димитър Костадинов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html