понеделник, 6 май 2024 г.

Костадинов ще бори еврото и US базите като кандидат-президент

Костадин Костадинов, сн. архив

Партия „Възраждане“ е решила да издигне председателя си Костадин Костадинов за президент на предстоящите избори. Това съобщи на пресконференция Николай Дренчев от политическата формация и добави, че кандидатът за вицепрезидент ще е Елена Гунчева.

„България има остра нужда от президент, който да защитава националните интереси“, допълни заместник-председателят на партията Цончо Ганев.

Според „Възраждане“ сферите, в които настоящият държавен глава Румен Радев категорично не отстоява българския интерес са: въвеждане на еврото, пандемията от COVID-19, енергийната независимост, американските бази в страната.

Партията е категорично против въвеждането на единната европейска валута у нас, защото според тях ще повлияе негативно на икономиката у нас.

„Следващият президент на България трябва да има ясна и точна позиция по този проблем и да я отстоява. Следващият президент трябва да има ясна позиция и по масовата психоза, свързана с COVID-19 и всички мерки, които се взимат“, посочи Ганев.

По думите му новият държавен глава не трябва да е завършил военна академия в САЩ и трябва да постави въпроса за американските бази в България.

На въпрос дали Костадинов ще участва и в парламентарната надпревара, от партията отговориха положително и допълниха, че законът не го ограничава да бъде водач и на листа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html