понеделник, 6 май 2024 г.

Ампутиран е кракът на убиеца от Перм, състоянието му било тежко

Снимка: РБК

След безразборната стрелба в руския град Перм, в резултат на която загинаха 6 души, най-тежко се оказва състоянието на стрелеца:

„Към днешна дата има 43 пострадали. От тях 12 души са в три болници в град Перм. В тежко състояние е само стрелецът, на когото е едната подбедрица е била ампутирана във вторник вечерта. Състоянието му е нестабилно, изключително тежко. Всички останали 11 души са в задоволително състояние, също в задоволително състояние са и намиращите се на  амбулаторно лечение “, каза министърът на здравеопазването на Пермския край Анастасия Крутен на заседание на регионалното правителство, цитирана от TACC.

Агенцията припомня, че най-тежко постаралите пациенти са транспортирани със самолет до клиники в Москва.

Младежът, организирал стрелбата в университета в Перм, след като е бил задържан, не е отговорил защо го е направил. Това е било съобщено във видео, публикувано в портала „МВР Медия“ от Константин Калинин, служител на „Пътна полиция“, който е неутрализирал и задържал нападателя.

„След изстрела той падна, аз изтичах до него и му фиксирах ръцете, след което му взех пистолета, той беше закачен на колана му, свалих също патронташа и ножа и го изхвърлих настрани „, каза той. „Попитах го защо го е направил, но той не ми отговори. Помоли да му сваля маската, защото се задушавал. И аз го попитах как се казва и той ми каза името си.“

Според Следствения комитет (СК) на Русия в понеделник студент, който се е намирал на територията на една от сградите на Пермския държавен национален изследователски университет, е открил огън. По време на ареста той е оказал съпротива и е бил ранен. Образувано е наказателно дело за убийството на две или повече лица. Според Министерството на здравеопазването на Русия, в резултат на трагедията са загинали шест души, а над 40 човека са пострадали.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html