вторник, 7 май 2024 г.

Николай Денков май ще участва в проекта на Петков и Василев

„В едно съм сигурен и то е, че България има нужда от промяна. Ще подкрепя Асен Василев и Кирил Петков.“ Това отговори министърът на образованието проф. Николай Денков на въпрос дали би участвал в евентуален политически проект на Василев и Петков.

Проф. Николай Денков не отговори категорично дали това означава, че няма да е част от следващия служебен кабинет и коментира, че ще изчака указа на президента.

Той бе спряган в началото на служебния кабинет заедно с Кирил Петков и Асен Василев, но при честите си медийни изяви те рядко го споменаваха като съекипник. Тръгнаха слухове, че са се получили напрежения около „ракетата-носител“, която да ги изстреля във властта.

Относно началото на учебната година той каза, че до обяд училищата ще изпращат информация до Регионалните инспекции дали има заразени ученици. Ако заразените в цялото училище стигнат 10%, ще се наложи преминаване към дистанционна форма на обучение на конкретното учебно заведение: „Държим на максимално присъствена форма, но за съжаление вероятно ще се наложи на места да преминат онлайн.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html