събота, 4 май 2024 г.

Стойчо Младенов: Ако постигнем добър резултат, цяла Европа ще говори за ЦСКА

Ако постигнем добър резултат, цяла Европа ще говори за ЦСКА, заяви треньорът на „червените“ Стойчо Младенов преди заминаването на тима за мача с „Рома“ от груповата фаза на Лигата на конференциите. Срещата е утре от 22,00 часа на ст. „Олимпико“.

„Тръгваме с целта да покажем добър футбол. Ако може да спечелим. Отиваме за позитивен резултат и да защитим името на ЦСКА, което е изградено в Европа. Искам да видя агресия и тази скорост, която тимът притежава. И тази успеваемост, която ни липсваше срещу „Славия“. В крайна сметка затова се трудим от началото на мача да отбележим попадения“, заяви Младенов.

„Качваме се в самолета с 15 полеви играчи и двама вратари. Защо да не вземем нещо от „Рома“? Ако отивахме обречени, няма смисъл. Ние сме ЦСКА. Отборът е добър в евротурнирите. Знаем философията на Моуриньо. Той е най-добрият треньор в света“, продължи специалистът.

„От идването ми в ЦСКА имам проблеми с контузени, оперирани и болни състезатели. Трябва да се справим. До този момент го правим и дай Боже, да продължаваме. Разчитам в следващите мачове от шампионата, един по един да започнат да се връщат контузените, защото имаме нужда от всички футболисти“, сподели още наставникът на ЦСКА.

Изпълнителният директор Филип Филипов пък сподели, че може би е дошъл моментът „червените“ да запишат победа в Италия.

„Групата ни е общо взето равностойна. Ще направим всичко възможно да спечелим повече точки и да продължим. Имаме доста контузени футболисти, но Стойчо Младенов и в предишните мачове не разполагаше с всички играчи. Той е достатъчно опитен и добър треньор и ще намери начин да излезе от тази ситуация. Удоволствие е за нас да отидем да играем срещу „Рома“ на „Олимпико“, срещу отбор на Жозе Моуриньо. Предимство няма, нашият отбор е доста по-различен от този през миналата година, техния също. Отборите се познават доста добре и мисля, че там ще се получи хубав мач. Не мисля, че някой отбор има предимство. Защо да не е дошъл моментът. Във всеки мач, който играе, ЦСКА се опитва да побеждава, така че рано или късно ще запише победа и в Италия. Няма да е чудно, ако е сега“, заяви решително Филипов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html