вторник, 7 май 2024 г.

„Лудогорец“ без треньора си Дамбраускас в Дания

Старши треньорът на „Лудогорец“ Валдас Дамбраускас не отпътува за двубоя в Дания, където утре шампионите стартират участието си в Лига Европа срещу „Мидтиланд“. Литовецът не се е почувствал добре и от съображение за сигурност за здравето на всички е взето решение да остане в България. Той ще бъде тестван за коронавирус. При положителна проба разградчани ще трябва да се справят за известно време без него. Ако е отрицателна, може да се направи организация да пътува до Дания в деня на мача.
„Валдас ще бъде близо до отбора, така или иначе, благодарение на новите технологии. Предполагаме, че не е ковид, защото той е ваксиниран. Все пак, ако пробата е положителна, ще трябва да се справим без него. Той и неговите помощници са достатъчно добре стикован екип, за да се справят. Станислав Генчев има опита и като старши треньор“, каза изпълнителният директор на тима Ангел Петричев.
„Като цяло сме настроени само за победа. Със сигурност групата ни не е лека, няма слаби отбори и ще бъде тежко. Ние обаче трябва да продължаваме с добрите игри и гоним излизане от групата“, каза националът Кирил Десподов преди отпътуването на шампионите от Варна. За финал, той спомена и Божидар Краев, който е част от състава на „Мидтиланд“ и може да се изправи срещу „Лудогорец“: „Ние сме приятели с Божката, но като се видим, ако има нещо, ще му го кажа лично“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html