понеделник, 6 май 2024 г.

Радев обеща още от същото с новия служебен кабинет

кадър БНТ

Промяна в политиката на служебното правителство няма да има, то ще продължи да работи за връщането на доверието в институциите, стана ясно от изявление на президента Румен Радев.

Радев отказа да отговори дали новото служебно правителство ще е напълно ново, или промените ще са само козметични.

„То ще продължи да работи за връщането на доверието в институциите”, лаконичен бе държавният глава.

Румен Радев изрази надежда свършената работа от досегашното и бъдещото служебни правителства да бъде продължена след това от редовен кабинет.

Президентът отбеляза още, че подкрепя ценности, а не партии. „Ще продължавам да подкрепям ценностите, които изповядват хиляди български социалисти: свобода, солидарност и справедливост“, допълни той.

На въпрос кога ще бъде издигната кандидатурата му за президент, Радев посочи, че това ще се случи, съгласно вече издадената от ЦИК хронограма.

Румен Радев взе участие в церемонията по случай отбелязването на професионалния празник на българските пожарникари.

„За мен е чест да ви поздравя с професионалния ви празник. Тук съм, за да изразя признателността си към представителите на професия, за която думите дълг, чест, готовност за саможертва не са празни понятия, а начин на живот. Професия мъжка, рискована и трудна. Още със създаването си в България се превърна във важен елемент в утвърждаването на българската държавност. Благодарение на вашата отговорна мисия в нашето общество има спокойствие и българите знаят, че дори в най-трудния момент могат да разчитат на държавата във ваше лице“, заяви Радев.

„Дори днес сте на работния си пост. Изпълнявате изключително опасния си дълг. Обществото вижда вашата всеотдайност и усилия. Горд съм, че и тази година бяхте достойните посланици на България и нашите съседи и приятели отново разбраха, че в труден момент могат да разчитат на нашата страна“, каза още той.

„Горските пожари стават все по-тежки и продължителни, само благодарение на самоотвержената ви работа, с подкрепата на военнослужещите, доброволците, местната власт, успяваме да ограничаваме щетите. Но тенденцията за все по-чести природни бедствия са недвусмислен повод, че трябва да работим за изграждане на още по-силен национален капацитет, да имате съвременно оборудване, условия за подготовка, живот и социална мотивация. Уверен съм, че трябва да продължаваме работата за подобряване на координацията между институциите. Ще продължавам да настоявам да имаме съвременен център за наблюдения, координация и управление“, допълни държавният глава.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html