вторник, 7 май 2024 г.

Мъри се завърна със зрелище на „Лаута“ – 2:2

Снимки: Dsport

“Левски“ и „Локомотив“ (Пд) не се победиха в повторния дебют на Станимир Стоилов начело на „сините“. Столичани на два пъти повеждаха чрез попадения на Борислав Цонев и Георги Миланов, а за домакините се разписаха Георги Минчев и Димитър Илиев. Равенството остави „Локомотив“ на дъното в класирането с 3 точки. „Левски“ е на девета позиция със 7 т. от 7 мача.

Първи удариха „сините“. В 37-ата минута след центриране на Георги Миланов отдясно Здравко Димитров стреля с плонж, но вратарят Пиргов отби. Боби Цонев се хвърли и с шпагат реализира – 0:1. В 73-ата минута резервата Георги Минчев изравни. 3 минути по-късно Георги Миланов изведе „сините“ напред с красиво изпълнение с левия крак, но само четири по-късно Димитър Илиев изравни. Капитанът на „смърфовете“ пое топката на границата на наказателното поле, освободи се и с мощен удар с левия крак вкара – 2:2. До края на двубоя домакините удариха и греда.

„Смятам, че стана един интересен мач. Двата отбора се опитаха да играят футбол, всеки искаше да вземе надмощие. На моменти имаше добри неща. Основният проблем при нас е с кондицията и физическата форма. Докато имахме сили, стояхме свежи, имахме възможности да завършим по-добре някои атаки. Трябва да работим още. Имаме проблеми и с увереността. Като за пръв мач съм доволен от тактическата дисциплина. Наложи се да правим смени, които разбъркват игровия почерк. В българския футбол, който наблюдавам, има много симулации и викания по терена, които създават проблеми и на реферите. Футболистите на Левски“ трябва да са джентълмени. Футболът е игра за джентълмени и футболистите трябва да играят по-стегнато и без симулации. Има и надежда. Искам моите играчи да са дисциплинирани. Свободата е голям проблем. Нашият отбор трябва да продължи да развива стила си. Трябва и да играем уверено, когато топката е в нас. Имаше и няколко добри неща, но сме далече от това, което трябва да изглеждаме като отбор. Днес видях отбор, който искаше да спечели, но силите не ни достигнаха. Основно, което искам да дам е добра организация, тактическа дисциплина и повече увереност, когато изнасяме топката. От нас се иска работа. Това са нашите футболисти, ще ги обучаваме и развиваме. Можем да изглеждаме още по-добре. Аз уча моите футболист, че когато носят синята фланелка, не трябва да се съобразяват с никого. Дано следващия мач да изглеждаме по-добре и по-уверени. Няма да се оплаквам. Най-важно е да стабилизираме отбора и да върнем добрия облик, а след това и клубът да се стабилизира“, заяви след срещата Мъри.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html