вторник, 7 май 2024 г.

Квалификантка е новата шампионка на US Open

Световната №150 Ема Радукану е шампионка на US Open 2021. В може би най-невероятното издание на турнира в Ню Йорк, британката, която стартира участието си от квалификациите, надделя във финала с 6:4, 6:3 над другата тийнейджърка – Лейла Фернандес. В двубоя за трофея 18-годишната тенисистка, която е родена в Торонто, отново демонстрира, че всичко, което ѝ се случва, е напълно заслужено. Тя записа десета победа в Ню Йорк без да е загубила нито един сет, като в основната схема така и нямаше сет, в който да загуби повече от 4 гейма.

„Първо искам да поздравя Лейла. Тя победи толкова силни съпернички в този турнир. Надявам се, че ще се срещаме още много по големите турнири. За тези три седмици имах до себе си изключително добър екип, този успех нямаше да бъде възможен без вас. Благодаря на всички вас по трибуните, които ме подкрепяхте още на квалификациите и ми дадохте толкова голямо вдъхновение. Знаех, че тя ще се бори до край и че завършването на мача ще бъде трудно. Бъдещето на женския тенис, дълбочината е страхотна. Надявам се, че следващото поколение ще последва стъпките на величията като Били Джийн Кинг тук“, каза щастливата шампионка, която ще получи чек за 2,5 млн. долара.

Малко по-късно Ема бе поздравена и от кралица Елизабет II. „Това е изключително постижение на толкова млада възраст, което олицетворява вашата упорита работа и отдаденост. Не се съмнявам, че вашето невероятно представяне, както и това на вашата съперничка Лейла Фернандес, ще вдъхнови ново поколение тенисисти. Изпращам най-добрите си пожелания“, написа кралицата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html