понеделник, 6 май 2024 г.

Марихуаната съдържа извънземна ДНК, потвърждава НАСА

 

Това е голяма, шокираща новина, но все пак невероятна. За щастие, това няма нищо общо с извънземните пришълци, които се смесват и маскират в растенията на Земята. Но тъй като в момента четете, почти със сигурност ще бъдете загрижени за това изследване, което разглежда активността на кликване и споделяне на потребителите на социални медии, които четат съдържание (или не) и след това го споделят в социалните медии.

Забелязано е отдавна, че няколко наши последователи с удоволствие ще харесат, споделят и предложат мнение по дадена статия (или всички), без дори да я прочетат. Ние не сме единствените, които забелязват това. Миналия април NPR сподели статия на страницата си във Facebook, която пита „Защо Америка вече не чете?“ Шегата, разбира се е, че няма статия. Те изчакаха да видят дали последователите им ще преценят мнението си, без да кликнат върху връзката и не бяха разочаровани.

Надявахме се на шанс да опитаме сами и това изглеждаше като перфектната възможност. Yackler се забавляваше със същата статия и успя да заблуди куп хора.

Група компютърни учени от Колумбийския университет и Френския национален институт разгледаха набор от данни от над 2,8 милиона онлайн новинарски статии, които бяха споделени чрез Twitter.

Проучването установи, че до 59% от връзките, споделени в Twitter, всъщност никога не са били кликвани от последователите на това лице, което предполага, че потребителите на социалните медии са по-склонни да споделят съдържание, отколкото действително да кликнат и да го прочетат.

„Хората са по-склонни да споделят статия, отколкото да я прочетат“, казва съавторът на изследването Арно Легут в изявление, съобщава Washington Post. „Това е типично за съвременното потребление на информация. Хората формират мнение въз основа на обобщение или обобщение на резюметата, без да полагат усилия да се задълбочат.“

Това проучване разглежда психологията зад това, което кара хората да искат да споделят съдържание. Изследване, проведено от The New York Times Customer Insight Group, разглежда какво мотивира хората да споделят информация. Малко под половината от запитаните в проучването хора казват, че споделят информация в социалните медии, за да информират хората и да „обогатят“ хората около тях.

Обратно, те откриха, че 68% засилват и проектират определен образ за себе си – в известен смисъл, за да се „дефинират“ като специални.

По думите на един участник от изследването: „Опитвам се да споделя само информация, която ще подсили образа, който бих искал да представя: замислен, аргументиран, мил, заинтересован и страстен за определени неща.“

Той също така повдига въпроса дали онлайн медиите са просто масивна „ехо камера“, където всички просто харесваме страници и гледни точки, които засилват собствените ни убеждения и не се интересуваме от информацията заради самата информация. Дори алгоритмите на сайтовете в социалните медии означават, че лица или страници, на които сте склонни да кликвате, харесвате или споделяте – които най-често са статиите или гледните точки, с които сте съгласни – ще се появяват по-често във вашата емисия новини.

Като потребител на онлайн медии вероятно сте наясно с това. Разгледайте всеки коментар на страниците в социалните медии, включително тези, разбира се, на страницата на IFLScience във Facebook. Това е особено забележимо при по -емоционалните и противоречиви теми; помислете за изменението на климата, ГМО, ваксинациите, извънземните и много от нашите статии за марихуана, където горните коментари често повтарят или поставят под въпрос нещо, което е доста изрично обяснено в статията, но не и в заглавието.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html