понеделник, 6 май 2024 г.

Скандал: Прекратиха Бразилия – Аржентина след 7 минути игра

Дългоочакваното дерби от световните квалификации между Бразилия и Аржентина, бе прекратено след само 7 минути игра. Причината е избухналия часове по-рано скандал с четирима от играчите на Аржентина, които бразилските власти искаха да депортират заради грешни данни. Това са Емилиано Мартинес, Емилиано Буендия, Джовани Ло Селсо и Кристиан Ромеро. Въпросните играчи бяха скрили на влизане в Бразилия, че в последните 14 дни са посещавали Великобритания, за да не бъдат поставени под ковид карантина.

Именно заради това полицията обсади хотела на Аржентина, но след дълги преговори пусна играчите към стадиона. В седмата минута на мача обаче Федералната полиция на Бразилия влезе на стадиона и поиска да арестува четирима провинили се аржентинци. Естествено, това доведе до суматоха, а дори опитите на Лионел Меси и Неймар да успокоят нещата, не доведоха до резултат. След няколко минути в съблекалнята, част от лидерите на Аржентина, начело с Меси, излязоха на терена, където водиха разговори с бразилците, които останаха на полето. В крайна сметка стана ясно, че мач няма да има, а оттук нататък всичко е в ръцете на ФИФА.

„От три дни сме тук. Изчакахте мачът да започне… Защо не ни предупредихте по-рано? Ако нищо не е станало, тръгвайте си“, пък изригна Меси към властите малко след намесата на здравните власти.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html