понеделник, 6 май 2024 г.

Радев прати Борисов на прокурор

кадър БНТ

Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще бъдат произнесени пред следващия главен прокурор. Така президентът отговори на думи на Бойко Борисов от по-рано днес, че Румен Радев е разединител на нацията.

„Днес държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство. Обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос. Затова сега се нуждаем от обединение“, написа Борисов във Фейсбук.

Трябва да се актуализира бюджетът, не можем да оставим българите без тази актуализация, с оглед на трудните времена, които предстоят, каза още Радев, който участва в празненствата за Деня на Съединението в град Раковски.

Той бе помолен да коментира и политическия скандал с „купуването“ на депутати. Президентът заяви, че обстановката в парламента е станала толкова изнервена, че срива всякакви усилия да се постигне рационално решение.

Румен Радев каза още, че темата за служебното правителство в момента не е на дневен ред. Той очаква парламентът да свърши своята работа и едва тогава ще го коментира.

„Все по-често се спряга политически проект на двама от министрите – на икономиката и на финансите. Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а да следват една по-широка философия към цялото общество. Има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Нито една партия няма силите да се справи сама. Добре ще е нашите политически партии най-накрая да осъзнаят това, макар и от третия опит, и да потърсят най-сетне диалога“, призова Радев.

Според Румен Радев служебното правителство е доказало, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България.

„Що се касае до тревогите на левите хора, които се опасяват да не бъде предадена тяхната надежда, искам да заяви следното – не аз съм човекът, който ще ви предаде. За себе си гарантирам“, допълни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html