понеделник, 6 май 2024 г.

ЦСКА 1948 взе треньора на „Арда“

Николай Киров е новият старши треньор на ЦСКА 1948. „Специалистът напусна досегашния си клуб „Арда“ (Кърджали) и прие предизвикателството да застане начело на „армейците“, пише официалният сайт на „червените“. ЗА последно столичани бяха водени от Миро Миндев.

46-годишният Николай Киров е доказано име в треньорското поприще с множество успехи на родната сцена. Носител на Купата на България с „Ботев“ (Пловдив) от сезон 2016/17. Вдига и Суперкупата на България през същата година с „жълто-черните“.
Двата трофея са с изключителна значимост за привържениците на пловдивчани, тъй като са първи за настоящия век и първи от близо 40 години. Впоследствие „Ботев“ прави и същински фурор в предварителните кръгове на Лига Европа. Така Киров се нарежда сред най-реномираните треньори в историята на клуба. Два пъти достига и до сребърен медал от турнира за Купата на България – с „Ботев“ (Пловдив) от кампанията 2018/19, както и с „Арда“ (Кърджали) през изминалото издание на надпреварата. Като наставник е водил още пловдивските „Марица“ и „Спартак“.

Киров влезе завинаги във футболната история на Кърджали, след като класира „Арда“ на финала за Купата на България, където отстъпи срещу ЦСКА.
„ЦСКА посреща Киров с добре дошъл и му пожелава здраве и много победи с младия български състав на „червените“!“, се казва още в официалното съобщение на ЦСКА 1948.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html