понеделник, 6 май 2024 г.

„Фигаро“ за българския вратар: Той е стена!

Френският ежедневник „Фигаро“ отдели специално внимание на равенството на България срещу Италия. Националите ни завършиха 1:1 във Флоренция, а един от най-добрите на терена за нашия тим беше стражът Георги Георгиев. Изданието даде оценки на футболистите за представянето им, като бе особено впечатлен от изявите на вратаря.

„Ако Италия бе спряна с равенство в четвъртък вечер, до голяма степен това се дължи на българския вратар. През първото полувреме той не успя да се намеси при гола на Киеза, но спаси отбора си в последната минута на първата част със страхотно отразяване с крак след шут на Инсине. През втората част Георгиев също бе като стена при положенията на италианците. Първо той излезе на време при прехвърлящия удар на Киеза, а след това бе солиден и при шута на Имобиле. Със 7 спасявания мачът му бе пълен”, пишат във Франция.

Очаквано италианската преса прие с огорчение равенството 1:1 между еврошампиона Италия и България във Флоренция. „Един гол на Киеза не бе достатъчен, за да победи България. Италианският шампион на Европа спря до 1:1 във Флоренция. И класирането за световните финали в Катар следващата година се усложнява. След хирургическия шут отляво на играча на Ювентус изравняването дойде в края на първото полувреме с гол на Илиев. През второто полувреме „адзурите” атакуваха, но направиха твърде малко за победа. Италия изравни рекорда на Испания от 35 мача без загуба”, се казва още в материала на медията
„Тутто спорт” отбеляза рекорда по-въодушевено: „Италия и България завършиха 1:1 на „Артемио Франки“. За тима на Манчини това е 35-ият пореден двубой без загуба, абсолютен рекорд, равен на този на Испания и Бразилия”.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html