вторник, 7 май 2024 г.

Светлинна арт инсталация в парк „Врана“

Снимка: urbancreatures.bg

За единадесетото издание на проекта за градско изкуство Urban Creatures, който е част от Календара на културните събития на Столична община, ще бъде създадена мащабна светлинна инсталация, която слива в едно светлина, музика, природа и технология.

В рамките само на 3 вечери – от 9-ти до 11-ти септември, между 20:00 и 24:00 часа, на площ от 100 000 кв. м. жителите и гостите на София ще могат да се потопят в реалност като никоя друга.

Sofia Lights е замислено като едно от малкото събития в София, което да бъде приятно, забавно и достъпно едновременно и за родители и за деца.

За 10 години Urban Creatures извървя дълъг път – от коритото на Перловска река в Подуяне до изящни стенописи в сърцето на София.

“Urban Creatures не спира да се развива и да търси нови начини за изразяване и общуване с хората. А в днешния ден, можем със сигурност да кажем, че хората в големия град се умориха. Умориха се от виртуалния свят и дигиталните комуникации, от липсата на близък контакт с близки и приятели, от негативните емоции и от липсата на допир с природата.

Затова през 2021 създаваме Sofia Lights като сливаме изкуство, технологии и природа в едно уникално преживяване на открито. Преживяване, което не е правено никога до сега и ще продължи само 3 вечери.

Целта ни е в последните дни на лятото да дадем възможност на жителите и гостите на София да преживеят нещо зареждащо и релаксиращо, точно преди да започне учебната година и да стартира отново лудото ежедневие, което толкова добре познаваме.” – Ясен Гешев

През 2021 година основателят на Urban Creatures Ясен Гешев ще излезе от сянката на продуцент и ще застане пред публиката като автор на Sofia Lights.

 

ЛОКАЦИЯ

Парк „Врана“ – бул. “Цариградско шосе” 381, източен вход, от към стопанство Врана

До парк „Врана“ можете да стигнете с кола или с автобус номер 505, който тръгва от Орлов мост.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html