понеделник, 6 май 2024 г.

Татяна Дончева: Хората се делят на високи дървета и храсти, препикавани от зайци

„Хората се делят на високи дървета, брулени от вятъра, и ниски храсти, препикавани от зайците“. Така Татяна Дончева, заместник на Ива Митева, коментира заплахите за живота на председателя на парламента. Тя добави, че подобно място в обществото изисква хладнокръвие.

Коментарът дойде след сигнала за заплаха за убийството на председателя на Народното събрание Ива Митева, за който съобщи председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Дончева критикува Митева за това, че в рамките на деня промени позицията си по казуса с вчерашното гласуване на първо четене на закона за НСО. Първоначално Митева обяви гласуването за невалидно, след това заяви, че законопроектът е приет на първо четене, въпреки спазвания до момента принцип да не се допуска приемане на текстове с по-малко от 121 гласа.

Дончева подчерта, че проблем е бил и първоначалният призив на Митева за прегласуване днес. По думите ѝ или се прави контестация в момента, в който има условия за такава, или се появява риск от „преиграване“ на всяко спорно гласуване.

Според Дончева ситуацията е сходна с тази след отказа на „Има такъв народ“ да вкарат правителство за гласуване в парламента, когато тя нарече Ива Митева „болонка“ заради поведението ѝ като ръководител на Народното събрание. „Това не е никаква обида, щом вчера Тошко Йорданов я свали от председателската банка и я накара да обърне становището си, когато едно решение е прието – такова унижение на ръководството на НС не съм виждала“, каза Дончева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html