сряда, 8 май 2024 г.

Не сме обречени срещу Италия, оптимист е Ясен Петров

България ще опита да поднесе изненада срещу европейския шампион Италия, заяви селекционерът Ясен Петров. На 2 септември националният отбор гостува на „скуадра адзура“ във Флоренция в среща от квалификациите за световното в Катар. „Отиваме с амбицията да ги затрудним и ако успеем да сме дисциплинирани, да направим някаква изненада“, каза Петров.

„Нужни са битка и характер. Следващото нещо е изключителна дисциплина и взаимопомощ. За да изградим отбор, връзките между играчите трябва да са много силни. Повечето от момчетата знаят нашите изисквания. Ако не дадеш всичко от себе си, няма как да спечелиш. Много рядко някой побеждава с голяма разлика. Трудно се побеждава, ако не оставиш сърцето си на терена. Всеки има право да мечтае. Дано момчетата си хванат шанса. Няма какво да губим срещу Италия. Не сме обречени. Това е мач за престиж – излизаш срещу европейския шампион. Нямам информация дали ще правим шпалир.“

Според Петров подобни мачове са възможност българските футболисти да привлекат внимание. „Показахме добър футбол в последните си шест мача – три от квалификациите и три приятелски срещи. Играхме срещу световния шампион Франция. Това е сцена, на която всеки може да се покаже. Видяхте колко много хора подписаха договори. Ще се радвам някой да подпише договор с голям отбор“. След мача с Италия България приема Литва на 5 септември. Националите имат една точка от трите си мача в квалификациите и са четвърти в групата си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html