петък, 3 май 2024 г.

Румен Петков: Иванов и Манолова напуснаха протеста по грозен начин

 

„Трябва да бъдем много внимателни с етикетите “партии на протеста”, защото формациите на Христо Иванов и Мая Манолова напуснаха протеста миналата година, по един много грозен начин, очевидно мотивирани от Борисов. Те казаха, че протестът е изиграл своята роля и се оттеглиха.“ Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в интервю пред „Труд“.

Петков уточни, че Трифонов е идвал на протеста 2 или 3 пъти, но без да се ангажира, а неговият екип беше почти през цялото време. Наблюдаваме една ревност към г-н Трифонов и една неудовлетвореност и една поредна лакомия за власт от страна на Христо Иванов и Мая Манолова, които отвращават, каза Петков.

Според Румен Петков един от резултатите ще бъде много ниска активност на бъдещите предсрочни избори. „Когато излизаш и казваш, че искаш мандат, за да го дадеш на друг, влизаш в ролята на слуга, на разносвач. Когато говориш “дай мандата на този или онзи”, това означава, че ти не си готов да бъдеш част от един диалог. Мераклиите за мандата Иванов и Манолова очевидно не желаят да се намери решение, свързано с гарантиране на енергийната сигурност, в този смисъл и с цената на тока, както и със стартирането на съдебната реформа. И миналият път и сега, те правят всичко възможно в парламента да няма живот“, коментира лидерът на АБВ.

За пореден път Радев взе страна в един индиректен диалог между Слави Трифонов и министър Петков. Аз не разбирам тази себеотдаденост на президента Радев към Кирил Петков. Но стана ясно, че министър Петков му доверява. И най-вероятно му е доверил и с кой конституционен съдия е консултирал казуса си, защото Кирил Петков пред цяла България каза, че се е консултирал с конституционен съдия. По-голямо унижение на Конституционния съд, впрочем, никой не е нанасял“,  каза Петков.

Румен Петков смята, че президентът Радев е станал съучастник, а Кирил Петков очевидно не желае да каже, лъже обществото и то грозно, вулгарно. „Нека тогава поне президентът да има достойнството и като един борец за истината да каже, че Кирил Петков му е доверил и се е консултирал с едикой си конституционен съдия. Иначе нещата стават грозни и ще рефлектират върху президента, а аз съм убеден, че отговорните фактори трябва да направят всичко възможно за неговия втори мандат, стига той да не пречи толкова упорито на това благородно дело“, каза Петков.

За БСП Петков направи следния коментар:

„Аз мисля, че коалицията, в която сме и ние “БСП за България”, в целия този период показа спокойствие и воля да се намери решение. Другите показаха, че имат зависимости, които ги карат да не допуснат работещ парламент. Нали разбираме, че след връщането на третия мандат, ще влезем пак в сценката, която вече сме гледали. Христо Иванов пак ще сваля главния прокурор два месеца по време на предизборна кампания, Мая Манолова пак ще намалява цените на тока.“

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html