сряда, 8 май 2024 г.

Уникална драма прати ЦСКА в групите на Лигата на конференциите

Снимки: Dsport

ЦСКА се класира за груповата фаза на Лигата на конференциите, след като надигра драматично чешкия „Виктория“ (Пилзен) с 3:0 след продължения в реванша на Националния стадион „Васил Левски“. В първата среща „червените“ отстъпиха с 0:2 в Пилзен, но сега .
Греъм Кери даде аванс на домакините в шестата минута, а Георги Йомов в 65-ата вкара второто попадение в срещата, за да прати на практика срещата в продължения. В тях Жорди Кайседо си изкара червен картон в 110-ата минута, но това не сломи „армейците“. В 119-ата минута центриране от дясно в наказателното поле на гостите намери Жеферсон, той отклони към Юрген Матай, който с глава на далечната греда нанесе решаващия удар за крайния успех – 3:0.

„Момчетата се раздадоха, показаха армейския дух, характер на победител. Те го показаха през всичките 120 минути. Благодаря на момчетата. Иска ми се така да е всеки мач, себераздаване и тактическа дисциплина“, каза треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов. „Мисля, че това което бяхме запланували като стратегия, се изпълни на 150%. Притеснението идваше от това, че нямаме дълбочина в състава. Не трябваше да играем вабанк. Имахме много минути пред нас. След като отбелязахме втори гол, 12-ият играч помогна да отбора да се вдигне и да вкараме трети гол. Благодаря на играч №12 – това са феновете“, щастлив бе треньорът. „Без значение е от тук нататък. Всяка една точка за нас в групите ще е успех. Неведнъж казах, че имам на разположение две години да изградим един отбор, който ЦСКА заслужава. Имаме основата, видяхте. Мисля си, че ще успеем“, каза още треньорът на носителя на Купата на България.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html