четвъртък, 9 май 2024 г.

Задържани са издирвана 8 години жена и мъж за тежко престъпление в Германия

Издирван от германските власти мъж и жена с влязла в сила присъда са задържани при операции на ГДНП и техни колеги от ОДМВР-Разград, съобщиха от пресслужбата на МВР.

При операция, проведена вчера на територията на община Лозница, е установен и задържан 24-годишен. Той е обявен за издирване с европейска заповед за арест. Заповедта е издадена последните дни от властите в Германия за извършено тежко криминално престъпление там. По случая е уведомена компетентната прокуратура относно последващата процедура по екстрадирането му.

При аналогична операция, проведена на 23 август е установена и задържана 45-годишна, криминално проявена и вече осъждана. Тя била засечена в търговски обект на територията на София. Срещу нея има влязла в сила присъда „лишаване от свобода“ в размер на 5 години за извършено престъпление по чл. 354 а – за разпространение и държане на наркотични вещества.

Тя е обявена за издирване от 2013 година, като се укрива осем години от правораздавателните органи. Жената е приведена в затвора за изтърпяване на наложеното й наказание.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html