четвъртък, 9 май 2024 г.

Историчесто: Камбуров изравни рекорда на Петър Жеков

Мартин Камбуров отбеляза своя гол № 253 в елита на България. По този начин нападателят изравни голмайсторския рекорд на Петър Жеков. Благодарение на попадението му Берое победи „Ботев“ (Враца) с 1:0. Попадението падна в началото на второто полувреме от дузпа. Това беше първа загуба за „Ботев“ през сезона, докато „Берое“ взе трета победа.

Срещата започна равностойно, но постепенно домакините взеха превес. Те създадоха повече голови положения, но така и не успяха да вкарат топката във вратата на Красимир Костов. В началото на втората част „Берое“ получи право да изпълни дузпа заради нарушение срещу Лебон и Камбуров я реализира.

Гостите от Враца завършиха мача с човек по-малко – в 75-ата минута беше изгонен Йоан Бауренски. Той получи директен червен картон за опасна игра срещу Александър Цветков. Реферът Никола Попов първоначално не го изгони, но след намесата на ВАР промени решението си.

„Чувствам се много щастлив. Искам да благодаря на г-н Жеков за вдъхновението, което ми даде, за да стигна дотук. Направи така, че през последните години да мечтая за това. Преди това бе в сферата на фантастиката да стигна до този рекорд. Чувството е уникално. Все едно за първи път играя. Ако някой ми бе казал, че ще стигна до 253 гола и ще изравня голмайстор №1 Петър Жеков, щях да кажа, че е луд. Трябва да имаш качествата и да се трудиш много. Нужно е и постоянство. Това е най-трудното. 15 години винаги съм поддържал един стандарт в България. Освен дузпата имах и още две положения. Имаше голямо напрежение и трябваше да си го нося, защото съм свикнал. С „Левски“ имам добра статистика, но не деля съперниците. Следващият мач е с тях и ако играем толкова добре, мога да отбележа. Но няма гаранция, че в този двубой ще ми се получи“, каза Камбуров след мача.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html