сряда, 8 май 2024 г.

Кирил Петков: Оставам министър, Канада решава моя въпрос до дни

Служебният министър на икономиката Кирил Петков артистично и напевно обясни, че като канадски гражданин е подкрепян само от свързаната с Иво Прокопиев Демократична България и от маргиналната парламентарна група около Мая Манолова и адвоката от Нов български университет Николай Хаджигенов. По време на Консултатинвния съвет по национална сигурност при президента срещу присъствието му като канадски гражданин са били ИТН, ГЕРБ, БСП и ДПС.

„Жегата около мен дойде от „Има такъв народ“, после се координараха с ГЕРБ и накрая с ДПС. Очевидно съм си свършил добре работата“, усмихнато обясни новата харизма на Република България Петков и допълни, че това го мотивирало допълнително. „За мен националните каузи са важни и затова се защитавам“, патетично дава урок по родолюбие Петков.

„Аз съм се отказал от канадското гражданство преди да бъда предложен за министър. Моето волеизявление е преди да бъде формиран кабинетът“, коментира Петков, който смята, че като български гражданин има право да се откаже от чуждото гражданство и от този момент нататък не би трябвало да има пречки да работи за България.

Кирил Петков обясни, че когато е приле да бъде министър си бил дал сметката, че за това ще плати цена. „Ако Конституционният съд не вземе решение в моя полза, канадските власти ще ме освободят от канадско гражданство до дни и ще мога да продължа работата си.“

Служебният министър заяви, че ако не се актуализира бюджетът няма да има пари за много неща – пенсии, ковид криза, лекари, справяне с мигрантската криза. „Пари има, НАП си е свършил работата, но за да бъдат изхарчени, парламентът трябва да каже: „Да, трябва да се храчат така и така!“

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html