сряда, 8 май 2024 г.

Демократична България не ще трети мандат за БСП

Иво Мирчев, ДБ, кадър Нова телевизия

„Демократична България“ и БСП не са тръгнали в една посока. Затова и ДБ няма желание да види президента Румен Радев да връчва третия мандат на социалистите и тяхната група „БСП за България“. Това обяви пред Нова телевизия народният представител от ДБ Иво Мирчев.

„За разлика от останалите партии, ние сме много последователни. Имаме коалиционно споразумение, в което ясно е записано, че „Демократична България“ няма да подкрепи управление с мандат на ГЕРБ, БСП или ДПС. Ще спазим това“, категоричен бе Мирчев.

„Третият мандат трябва да бъде експертен, а не политически. Трябва да има ясна програма за управление в рамките на 6-8 месеца и след това до отидем на избори, но страната да мине през тежката зима, която се очертава“, уточни депутатът от ДБ.

По думите му това трябва да се случи след сериозни разговори в парламента, а политическите партии наистина да поемат своята политическа отговорност и да се държат национално отговорно.

„ИТН трябва да се върнат на масата на преговорите. Това очаква обществото. Ако не го направят, ще отидем на избори, но не това очакват хората“, коментира още Иво Мирчев.

„Демократична България“ ще има свой кандидат за президент. Яснота за номинацията обаче от партията ще дадат на по-късен етап. Мирчев не коментира дали номинираният ще е на мъж или жена.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html