сряда, 8 май 2024 г.

ЦСКА изхвърли „Осиек“ и гледа към групите

ЦСКА е на крачка от груповата фаза в турнира Лига на конференциите. „Червените“ си тръгнаха с 1:1 от гостуването на лидера в Хърватия – „Осиек“, и с общ резултат 5:3 си осигуриха участие в плейофната фаза на надпреварата. Там тимът на Стойчо Младенов ще се изправи срещу „Виктория“ (Пилзен). Чехите отстраниха уелския ТНС с 4:1 след изпълнение на дузпи в реванша.

ЦСКА поведе в 33-ата минута на мача в Хърватия. Греъм Кери отбеляза много красив гол. В заключителните секунди на първата част домакините изравниха чрез Миле Шкорич – 1:1. След изпълнение на ъглов удар се стигна до разбъркване, а капитанът на хърватите се ориентира най-добре и със силен изстрел по земя не остави шансове на Бусато.

След почивката домакините имаха шансове да поведат, но не ги оползотвориха. На няколко пъти и Бусато се намеси отлично. Всичко за „Осиек“ свърши в 86-ата минута. Тогава Даниел Лончар беше изгонен за нарушение срещу Жорди Кайседо.

„Момчетата показаха отлична тактическа дисциплина. Поздравления за всички. Стратегията беше да играем на контрааката. Знаехме, че ще имаме такива шансове заради празните пространства – така и се получи. Второто полувреме се прибрахме много назад и така им дадохме възможност да центрират, което доведе до ненужни опасности. Имаше няколко момента, в които противникът премина границата на допустимото. Бусато се справи много добре в заключителната част.От този момент започваме да разузнаваме следващия противник – Виктория (Пилзен). Трябва да разберем кои са силните и слабите им страни. Има кой да го направи, а всички ние ще се концентрираме на мача с Локомотив (София). Трудно ни е в тази ситуация с всичките контузии, неприятно е и сме притиснати. Към момента не можем да разчитаме на Мено Кох. С моето влизане в ЦСКА имаше 9 контузени играчи. Варела също е важен играч, но за жалост няма как да го използваме. Ако взимаме нови играчи, те трябва да са класа, а не просто да попълват бройка заради контузените“, заяви треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов след мача.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html