петък, 3 май 2024 г.

„Локо“ (Пд) изяде голям пердах в Копенхаген

„Локомотив“ (Пловдив) приключи третото си поредно участие в Европа. Вицешампионът на България загуби от датския „Копенхаген“ с 2:4 в реванша от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите, който се игра на стадион „Паркен“. Първият двубой на „Лаута“ бе приключил 1:1 и така „черно-белите“ отпадат с общ резултат 3:5.

Копенхаген откри в 11-ата минута след центриране от корнер, при което Кевин Дикс засече с глава под напречната греда – 1:0. В 20-ата стана 2:0. Мохамед Дарами проби отляво и центрира към малкото наказателно поле, където отново защитникът Кевин Дикс засече с крак на празна врата.

Десет минути по-късно Георги Минчев бе спънат пред наказателното поле. Умарбаев центрира към точката за изпълнение на дузпа, където Крачун засече с глава в напречната греда. Рикоширалата топка се върна при Димитър Илиев, който с десния крак я прати в мрежата за 2:1. В 40-ата минута Копенхаген отново поведе с два гола разлика. Дерами изведе Пеп Биел, а той бе улеснен от Крачун, който се подхлъзна фатално. Последва шут по земя с десния крак, при който Илко Пиргов нямаше как да реагира – 3:1.

В началото на второто полувреме Мохамед Дерами бе изведен сам срещу Илко Пиргов и безпроблемно го преодоля за 4:1. Четвърт час преди края Йонас Винд по чудо не вкара пети гол за своя тим. Той се освободи в чиста позиция и изстреля истинска бомба с десния крак. Топката удари напречната греда, тупна върху голлинията и се върна на терена. В 85-ата минута влезлият на смяна Николай Николаев центрира отдясно в наказателното поле. Димитър Илиев свали с глава към Лукас Салинас и той с левия крак шутира в мрежата за 4:2.

„Копенхаген“ е доста класен отбор и в голяма част от мача не ни позволяваше да играем. Повечето голове, които допуснахме, бяха плод на напрежението. Очаквахме, че ще ни натиснат и ще търсят бърз гол. За наше нещастие успяха и то от статично положение. Дори от загуба като тази трябва да извличаш най-доброто и позитивното. Вторият гол го направихме от добра атака. Ще се опитаме да работим с по-бързи подавания, защото в Европа виждате, че не ти дават много време да мислиш и да си бавен. Първите ми думи в съблекалнята бяха, че вече трябва да забравим този мач и в понеделник ни чака тежък и важен двубой във Варна. За мен този двубой бе опит. Човек трябва да е тук и да го изживее“, коментира треньорът на „Локо“ Александър Тунчев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html