сряда, 8 май 2024 г.

Масова екзекуция шокира Англия, шестима убити

Масово убийство шокира английския град Плимът. Шестима души са застреляни, като в това число влиза и извършителят. Има и няколко ранени. Според други източници жертвите са пет.

Един от кварталите на Плимут е отцепен. Свидетели са видели няколко хеликоптера-линейки да се приземяват в района. Местната полиция заяви, че стрелбата не е била терористичен акт.

Според съседка на жертвите мъж е разбил вратата на частен дом и убил млада майка и детето й. След това започнал да бяга и застрелял двама души, които разхождали кучетата си.

Според телевизионния канал „Sky News“, позовавайки се на високопоставен източник, инцидентът не е свързан с тероризъм и стрелецът вече не е опасен. Според телевизионния канал извършителят е бил прострелян и най-вероятно е мъртъв. В същото време все още не е ясно дали той е неутрализиран от полицията.

Медиите на Острова съобщават, че полицаи са успели да обезвредят стрелеца, но това не е официално потвърдено. Ръководителят на Министерството на вътрешните работи на кралството Прейти Пател на страницата си в Туитър вече изрази съболезнования на всички, „засегнати от случилото се“.

Десетки местни жители съобщили, че са чули изстрели, преди службите за спешна помощ да пристигнат на място. Депутатът от Лейбъристката партия Люк Полард написа в туитър: „Наистина обезпокоителни новини от Плимут. Моля всички да останат в безопасност, да не излизат от домовете си и да следват съветите на полицията“

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html