сряда, 8 май 2024 г.

Христо Иванов към ИТН: Много ни подразни как си подавахте пасове с ДПС

„Темата за това, че при всичките си хаотични действия никога не се отказахте от идеята си правителство на малцинството, което да маскира плаващите мнозинства. Те винаги са били рецепта за корупция в България, особено когато ги правиш с 65 души. И когато в процеса на този спор вие си подавахте пасове с ДПС, естествено, това нас много ни подразни. Това се превърна в много сериозен червен флаг. Вие не желаете да коментирате този проблем, а си измисляте.“ Това каза по време на заседание на Народното събрание Христо Иванов – председател на „Демократична България“.

„Колкото и да измисляте, че някой иска порции, колкото и да вадите от контекста някакви фрази, вие не можете да скриете един факт. Това, около което се счупи нашата комуникация, беше темата за конструкцията на управлението“, каза Иванов.
„Темата за Буджака се използва като пропагандно мероприятие, което отбранява състоянието на България, в което имаме фасадна демокрация, зад която има конструкция, прието да се нарича „дълбока демокрация”.
Това положение в България се дължи на това, че реалната власт никога не беше отвоювана от структурите, които я държаха по време на тоталитарния режим. ДПС действително има структуроопределяща роля, но има и основна роля в изграждането на българския режим на фасадна демокрация“, каза съпредседателят на ДБ.
„Това започва от представителите на Държавна сигурност, преди и след промените, които са свръхпредставени от ДПС. Със събитията от Росенец ние влязохме в конфликт с това състояние на страната. В момента, в който стана ясно, че прокуратурата не може повече да си затваря очите за Росенец, тя стартира проверка и за Буджака. Веднага беше включен пропагадният ресурс, контролиран от кръговете около сарая, именно г-н Пеевски, който обвързваше тези две теми в множество публикации, контролирани от Пеевски. Появи се и господин Бареков, който трябваше да обслужи тази пропагандна димка. За да се скрие проблемът с Росенец, трябваше да бъде използван проблемът с Буджака”, допълни още Христо Иванов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html