четвъртък, 9 май 2024 г.

Нинова: Стигнахме дотук заради протестните партии

кадър БНТ

Протестните партии си позволиха да си разменят епитети, реплики, да поставят разделителни линии, което е една от причините да стигнем дотук. Призовавам ги, тъй като третият мандат е критичен и има много важни въпроси за държавата, да се успокоят, да не предпоставят нещата, да не поставят условия предварително, ако дойде при нас да заповядат на разговори и да търсим решение“, заяви в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея е безотговорно да се правят избори „до дупка“, особено ако те са през есента, в развилняла се ковид криза.

Нинова коментира думите на номинирания и оттеглил се впоследствие кандидат за министър-председател с мандат на „Има такъв народ“ Пламен Николов, като заяви, че не сме изпадали в такава ситуация досега. Нинова каза още, че дали трябва да се гласува или не проектоправителството, въпросът е конституционен, но по думите ѝ по-сериозният въпрос е политическият.

Относно връчването на третия мандат, тя коментира, че това е решение на президента и призова да се прояви спокойствие, стабилност. Ако мандатът бъде връчен на БСП, Нинова посочи, че ще поканят всички на разговори, освен ДПС и ГЕРБ.

Не сме работили 4 години да си изчистим лицето от задкулисие и от зависимости, за да ни вкарате сега обратно там. Искаме разум, спокойствие и диалогичност“, допълни тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html