неделя, 5 май 2024 г.

Сериозни съмнения за докторската степен на гласения за премиер Пламен Николов

Появиха се нови съмнения за докторската степен на кандидата за премиер на „Има такъв народ“ Пламен Николов.

В публикация във Фейсбук на групата „Обществен контрол“ се твърди, че Николов е сменил данните за университета, от който е получил образованието си.

„Тука има – тука нема! Представяме ви информацията за завършеното образование на кандидат-премиера Пламен Николов от профила му в LinkedIn ПРЕДИ и СЛЕД 01.08.2021г.“, започва публикацията.

„Прави впечатление изчезването на докторската му степен от университета в Клагенфурт (Австрия) по „Философия на икономиката, правото и политиката“… и последният да затвори вратата!

Напомняме, че това е дипломата, с която се е явявал на кастинг за премиери…“, пишат от „Обществен контрол“.

„На запитване за образованието на Николов в университета University of Klagenfurt пред местната медия Кleine Zeitung, ръководството отрича той да има докторска степен“, твърди „Обществен контрол“.

Ето какво пишат още от „Обществен контрол“:

Хоп, и университетът Клагенфурт се отказа от самозваното си чедо, „докторът от Клагенфурт“ по философия на правото, политиката, икономиката… и последния да затвори вратата, мениджърът на мулти милиардния бизнес с плавници, бански и шнорхели, острието на ИТН, кандидат-премиерът на републиката, Пламен Николов.

Ех, да беше жив Захари Стоянов от портрета отзад, който също като нас обичаше да се справя с негодниците…“

Откъде е докторската степен на Николов?

Сред източниците на Уикипедия за Пламен Николов е посочен сайтът Swimming world, специализирано нишово издание, отбелязва actualno.com. В него през 2013 г. е поместено прессъобщение, в което се казва, че Пламен Николов е назначен за представител на компанията за плувни принадлежности FINIS Europe. Изданието отбелязва, че публикува прессъобщението без редакторска намеса, т.е. така, както е изпратено от компанията.

В това прессъобщение пише, че Николов е „магистър от Софийския университет и има докторска степен от университета в Клагенфурт“.

До 1 август същото пише и в личния профил на Николов в социалната мрежа за бизнес контакти LinkedIn. Там Николов е отбелязал само магистърската си степен в Софийския университет („История и философия на науката и технологията“) и докторска степен (PhD) в известния австрийски университет по „Философия на правото, политиката и икономиката“. Същата информация Николов е посочил и в профила си във Фейсбук.

От кастинга за политици, проведен от „Шоуто на Слави“ през 2018 г. пък се разбира, че Николов е направил докторантурата си в Софийския университет, а в австрийското учебно заведение е бил на специализация.

Тези разнопосочни твърдения в последните дни станаха причина за становище от Министерството на образованието, което потвърди, че в българската база данни има дисертационен труд на Николов, което е доказателство, че той е написан именно в България. В последната версия на страницата на ИТН за биографията на Николов е записано, че докторската му дисертация е в СУ „Св. Климент Охридски“.

Появиха се обаче и други съмнения за докторското образование на Пламен Николов, получено от Софийския университет.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html