вторник, 30 април 2024 г.

Бабикян: Не сме протестирали за повече почетни консули

Арман Бабикян, сн. БГНЕС Архив

Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ събуди социалните мрежи, като написа пост, в който демонстрира каква е нагласата му да даде подкрепа за кабинета на „Има такъв народ“. Това се случи малко преди да бъде обявено официално, че той и лидерката на Единната народна партия Мария Капон няма да дадат гласа си за правителството с премиер Пламен Николов.

В коментара си Бабикян напомня за протестите от 2020 г. и каква е била целта им:

„Напъвам се да си спомня, за какво хората бяха по площадите миналата година… Защото като гледам тази година …?! Явно са протестирали за пенсии, за мажоритарна система, за повече арогантност в политиката, за повече почетни консули, за битка със „соросоидите“, за съсипване на Истанбулската конвенция, за поне един македонец в космоса (че не се търпи вече), за узаконяване на плагиатството и по-чести избори, и т.н.

В някои от дните са протестирали за приемане на еврото, а в други за обратното. В особени моменти са крещели да се продава Българската банка за развитие, а в други не. Явно е имало дни, в които натрапчиво са ругани млади и компетентни хора като Асен Василев и Кирил Петков, и са провиждани като „леви“, а сигурно е идвала Нинова като рупор на дясна идеология и антисистемност!

Или не помня добре (от възраст ще да е), или съм бил на други протести… Или въобще не съм бил.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html