вторник, 7 май 2024 г.

Сенсей се поклони пред Ивет Горанова

Ивет Горанова се завърна в тренировъчната зала само няколко дни след историческия златен медал на олимпийски игри. Националната състезателка в категория до 55 килограма беше посрещната от президента на плевенския клуб „Петромакс“ – Сенсей Русалин Русалинов, който е и вицепрезидент на федерацията по карате.

„Аз не съм се кланял на никого до момента – настъпи мигът да се поклоня на ученика си, това е знак на приемственост“, направи емоционалния жест Русалинов. „Идеята на Сенсея е непрестанно да следи своя ученик, за да не се отклони от пътя.“
Плевенчанката спечели титлата в дебюта на дисциплината на най-големия спортен форум, като в нито една от срещите не остави и миг съмнение в класата си над останалите. Само на 21 години тя игра много хладнокръвно и с отличен спортен интелект, побеждавайки далеч по-опитни световни шампионки.
„Искам да покоря всеки един връх – европейския и световния. Тогава може да се каже, че си легенда в този спорт“, сподели в национален ефир ивет. Следващата й цел е световното първенство по карате през ноември.

За Горанова не е лесно да е на върха, особено сега, когато е пример за младото поколение. Според нея младото поколение ще бъде вдъхновено да постигне това, което тя е направила. Тя се обърна към всеки, който тръгва по нейния път: Пътят му няма да е лесен, да се подготви за много предизвикателства, много трудни моменти, в които ще иска да се откаже. Това е моментът, в който трябва да се върнеш двойно по-силен и да дадеш не 100, а 150%, за да може всичко да ти се отплати“, каза голямата шампионка.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html