четвъртък, 9 май 2024 г.

Петър Илиев подарил на Киселова книгата с откраднатия от него текст

доц. Наталия Киселова, кадър Нова телевизия

Наталия Киселова получила като подарък от номинирания за вицепремиер и МВР министър Петър Илиев неговата книга, в която той е изплагиатствал множество страници от труд на самата доцентка. Това сподели Киселова в интервю за Нова телевизия.

Преди дни бе съобщено, че Илиев е копирал неправомерно чуждия научен труд, но това не бе достатъчно номинацията му за министър в кабинета на „Има такъв народ“ да бъде оттеглена. Става въпрос за книгата на Петър Илиев със заглавие „Компетенцията на Народното събрание“, в която на различни места има дословно преписани пасажи от доктората на колежката му в СУ доц. Наталия Киселова „Парламентарен контрол“.

Три сигнала за плагиатство бяха подадени в Университета срещу Петър Илиев, но не и от самата Киселова, чието мнение по въпроса, макар и потвърждаващо подозренията за кражба на интелектуална собственост, не е еднозначно.

„Аз също имах намерение да подам сигнал, след като бях спомената поименно. Вече обаче е образувано производство и на по-късен етап вероятно ще се наложи да дам писмени обяснения”, каза тя.

Киселова посочи, че не знае кои са нейните колеги, подали сигналите за плагиатство. Наясно е само, че ще се направи проверка дали те са допустими. „Аз влязох в този скандал случайно. Не съм човекът, дал сигналите на сайтовете, които са правили проверки”, добави тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html