четвъртък, 9 май 2024 г.

ИБГНИ виждат профани и простащина, не щат министрите на Слави

Татяна Дончева, ИБГНИ, кадър БНТ

Смяната на кандидата за правосъден министър на „Има такъв народ“ (ИТН), която беше извършена в последния момент, няма значение за „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ), тъй като почти всички номинирани за шефове на ведомства са „персони“ без капацитет. това стана ясно от изявление на Татяна Дончева – заместник-председател на Народното събрание и топ представител на ИБГНИ.

„Казвам го откровено и с голяма тревога. Това, което ние събрахме до момента, открои кандидатката за социален министър като единствения човек, който що-годе нещо поназнайва от сферата си“, допълни Дончева.

По думите ѝ хората в кабинета имат не просто значение, а ключово значение, защото кадри в политиката в България няма.

„Съдбата ни постави тежка задача, много тежка, в момент като сегашния. Не мисля, че вината за този момент трябва да се стоварва върху президента Радев, даже по опорни точки. Смятам, че това, което се случва, е плод на последните 20 години на България, в които чалгизирането, профанизирането и простащината станаха норма на поведение и няма как това да не даде плодове“, каза още Татяна Дончева.

Ето какви други недоразумения вижда Татяна Дончева в екип на номинирания за премиер Пламен Николов:

За финансов министър се предлага „вещо лице в Софийски градски съд. Човек, който не може да се издържа от приходите си от тази работа“. Според нея ИТН не казват кой е и какво е работил през последните години.

МВР министър (Петър Илиев – бел.ред.) става човек със съмнителни интереси по отношение на България. „Когато тикате за вътрешен министър един персонаж, който е почетен консул на офшорна зона, ще трябва да се запитате: Почетният консул на Барбадос ли ще отговаря за националните интереси на българите?“

Слави Трифонов не е и не може да бъде партиен лидер, смята Дончева. Тя насочи гнева си към неуправляемия шеф на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Представителката на ИБГНИ пусна следния виц: „Питам Румен Гечев: Гечев, след като Слави Трифонов каза, че Асен Василев му е някак ляв, ти какъв си му? А той ми каза: Аз съм му извън скалата”.

Друг от водещите личности в ИБГНИ – Николай Хаджигенов – заяви преди това, че друг номиниран за министър – този на вътрешните работи Петър Илиев (вече предложен и за силов вицепремиер) – също трябва да изчезне от списъка, тъй като неговото име се свързва с обвинения за плагиатство, за които Софийският университет е започнал проверка.

„Името му се споменава по-често от това на Бойко Борисов докато бе на власт, така че би било логично. Това е нещо, което ще решат ИТН – не аз“, допълни Хаджигенов. Той обясни, че след като се съберат формациите от ИБГНИ, депутатите ще гласуват предложения от ИТН проектокабинет анблок.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html